Home ProiecteInformat - Protejat Corona-Bonus pana la 1500 € neimpozabili pentru muncitori

Corona-Bonus pana la 1500 € neimpozabili pentru muncitori

by Erich Mocanu

Datorită crizei Corona, mulți lucrători se confrunta cu provocări deosebite. Angajatorii au acum opțiunea de a recompensa angajații cu un bonus neimpozabil, așa-numitul „Corona-Bonus”.

Angajatorii pot oferii angajaților o sumă de până la 1.500,00 € neimpozabile, în plus față de salariile lor. Bonusul pentru Coroana poate fi plătit în numerar sau ca salariu în natură (cum ar fi bonuri, bunuri).

Remunerația mai mică (lunară) în natură / prestații în numerar care sunt plătite în prezent angajaților poate intra, de asemenea, sub incidența prezentului regulament.

Deoarece societatea în ansamblu a fost afectată de aceasta criza Corona, bonusul neimpozabil Corona poate fi plătit tuturor muncitorilor. Nu există restricții pentru anumite industrii sau domenii de munca.

Plata trebuie efectuată în perioada 1 martie 2020 – 31 decembrie 2020 și în plus față de salarii.

Plățile speciale obișnuite anterior (bonusuri de Crăciun,  bonusuri, premii) bazate pe un acord contractual sau alte obligații legale care au fost făcute înainte de 1 martie 2020 nu pot fi plătite ca bonus neimpozabile. Prin urmare, nu este posibilă renunțarea la salariu sau conversia salariului.

Plata trebuie înregistrată în contul de salarizare ca un serviciu fără taxe. Ar trebui să se recunoască în mod clar că acesta este Corona-Bonus, mai ales prin nume. Nu există alte obligații de înregistrare. În special, nu este necesară identificarea pe certificatul de impozit pe venit (Lohnsteuerbescheinigung). Cu toate acestea, recomandăm un acord scris în care se justifică motivul pentru care se plătește acest bonus.

Dacă ai mai multe Joburi, poți primi de la ambii angajatori acest Corona-Bonus. Dar atenție: dacă depășiți suma totala de 1.500,00 € tot ce trece peste aceasta suma se impozitează.

Da, bineînțeles. Daca acest Corona-Bonus este corect pontat/înregistrat, atunci aceasta plata speciala nu este impozabila și nu va afectează.

DA, este posibil dacă aceste indemnizații de munca au fost stabilite și contractual înainte de 01.03.2020. 

Pentru a primi Corona-Bonus trebuie sa vorbiți cu angajatorul pentru ca doar el decide dacă angajați lui primesc sau nu.

Dacă ești P.F.A. adică cu Gewerbe atunci trebuie sa iei contact cu instituția ce se ocupa de Corona-Bonus din Landul tău și din domeniu tău.

Daca ai o întrebare în privința Corona-Bonus, scrie-ne mai jos întrebarea și vom publica răspunsul aici pe pagina dar și pe canalul de YouTube.

You may also like

Lasă un comentariu