Home Blog Accidente la Munca de acasă: ce asigurare au angajații?

Accidente la Munca de acasă: ce asigurare au angajații?

by Erich Mocanu

Se spune că majoritatea accidentelor se întâmplă acasă – in realitate, biroul de acasă nu este liber de pericole. Și mai mult decât oriunde altundeva, în cazul unui accident la munca de acasă, angajatul ajunge în zona gri între accidentele „private” și „cele de muncă” – cu consecințe grave: În primul caz, compania de asigurări de sănătate este responsabilă și primiți prestațiile obișnuite de asigurare. În cazul unui accident profesional, beneficiile depășesc adesea acest lucru: obiectivul este de a restabili pe deplin capacitatea de a lucra, cu măsuri terapeutice și de reabilitare semnificativ mai bune pentru angajat.

erich-mocanu-sustinere

Când este un accident la locul de muncă și când nu? Ce poate face angajatul pentru a putea beneficia cât mai mult de beneficiile Fondului de accidente? 

La locul de munca de acasă există accidente tipice al locului de muncă pentru care compania de asigurări de accidente este în mod clar responsabilă; și există de obicei accidente private pentru care Fondul de asigurări pentru accidente private nu acoperă, chiar dacă acestea se întâmplă acasă în timpul programului de lucru.

Un exemplu: Angajatul se ridică în timp ce lucrează la computerul de lucru deoarece șeful său îl sună, cade peste cablul de încărcare furnizat de angajator și se lovește. Nu este un accident la locul de muncă dacă angajatul se ridică de la birou pentru a-și mângâia copilul și apoi se împiedică in cablul de încărcare furnizat de angajator.

Sau: oricine cade din pat noaptea și sparge ceva, nu este un accident la locul de muncă. Totuși, acest lucru poate fi cazul atunci când șeful te sună si te ridici din pat și aluneci și te lovești, pentru că vrei să ajungi la telefon la timp.

Deci: Accidentul este direct legat de activitatea profesională – accident la locul de muncă; face parte din riscul general pentru viață la care ați fi expus dacă ați fi fost acasă în mod normal – nu este un accident la locul de muncă. În numeroasele cazuri imaginabile din zona gri între ele, este adesea doar o chestiune de nuanțe.

Situația biroului la domiciliu are, de asemenea, de oferit cazuri curioase: în timp ce în birou spui da unui accident la locul de muncă dacă primești ceva de mâncare în cantină și te rănești în acest proces, respingi accidentul în situația corespunzătoare din casă birou dacă te îndepărtezi de birou Birou accidentat în bucătărie.

De asemenea, este de neînțeles de ce angajații de la biroul de acasă nu sunt asigurați dacă își aduc copilul la grădiniță dimineața, în timp ce aceeași activitate a colegului care lucrează în birou este acoperită de asigurarea pentru accidente.

Sfaturi pentru angajați: Documentați cu precizie orele de lucru la munca de acasă, deoarece: Dacă accidentul are loc în timpul programului de lucru, sunt multe de spus pentru un context de lucru – și, prin urmare, pentru un accident de muncă. Documentați cât mai exact posibil accidentul la locul de muncă și informați imediat angajatorul. Acest lucru vă ajută să descrieți în mod înțeles nuanțele care ar putea fi decisive pentru un accident de muncă. Și: asigurați cea mai bună siguranță la locul de muncă; implementați cerințele de securitate ale angajatorului în biroul de acasă.

Ați primit o notificare de reziliere? Ești amenințat cu concedierea? Aveți întrebări cu privire la plata dvs. de concediere sau la contractul de reziliere?

Va oferim o evaluare gratuită și neobligatorie prin telefon.

You may also like

Lasă un comentariu