Home Blog Cine poate publica și distribui fotografii ale copiilor pe internet și pe rețelele de socializare?

Cine poate publica și distribui fotografii ale copiilor pe internet și pe rețelele de socializare?

by Erich Mocanu

Pozele copiilor pe Facebook, Instagram sau pe Internet sunt un subiect foarte controversat. Unii nu pot înțelege entuziasmul și postează cu bucurie fotografii ale micuților lor în fiecare minut, iar alții se împotrivesc oricărei publicații a fotografiilor copiilor cu zel misionar. Problema! Publicarea și distribuirea neautorizată a fotografiilor copiilor constituie o încălcare a drepturilor personale care poate fi avertizată.

Care este problema cu publicarea fotografiilor copiilor?

În primul rând, trebuie întotdeauna să ne întrebăm dacă copilul este de acord cu diseminarea imaginii care îi arată. Ceea ce unii părinți consideră drăguți sau amuzanți poate fi jenant doar pentru copil. Astfel de imagini sunt adesea găsite alimente pentru colegii de clasă, ceea ce poate duce la atacuri de agresiune. Vrei serios să fii declanșatorul unor astfel de atacuri?

O altă problemă este că, în special, fotografiile adolescenților adolescenți sunt utilizate în mod abuziv. Dintr-o dată tânărul descris se găsește pe unele site-uri dubioase care promovează, de exemplu, adolescenții sexy. Astfel de pagini și imagini atrag apoi și pedofili, care apoi se distrează ușor cu copiii.

Prin urmare, ar trebui să vă întrebați mereu, trebuie să public și să distribui public fotografii ale copiilor mei, pentru ca toată lumea să le vadă, pe rețelele de socializare sau pe internet. Nu este suficient să le prezentați unui grup de utilizatori ușor de gestionat?

de reținut

Odată ce imaginile sunt publicate pe Internet, pierdeți rapid controlul asupra imaginilor. 

Cine poate publica poze pentru copii?

Copiii au, de asemenea, un drept personal. Ca și în cazul adulților, nu pot fi publicate și distribuite imagini ale copiilor fără consimțământ → dreptul la propria imagine. În principiu, cel puțin unii dintre părinții cu custodia trebuie să consimtă la publicarea și distribuirea fotografiei unui copil.

Dacă ambii părinți aflați în custodie nu sunt de acord cu publicarea uneia sau mai multor imagini cu copiii lor, instanța de familie poate fi nevoită să decidă asupra publicării.

Dacă un singur părinte are custodia, celălalt părinte nu poate publica imagini cu copilul său fără acordul părintelui custodie. Conform secțiunilor 1626, 1626 a Paragrafului 2, 1627, 1629 BGB, dreptul de a decide asupra consimțământului cerut în temeiul secțiunii 22 din KUG revine exclusiv părintelui cu custodie exclusivă.

de reținut

Rudele, cum ar fi bunicii, mătușele etc. trebuie să obțină, de asemenea, consimțământul părinților cu custodie dacă doresc să publice și să distribuie imagini cu copilul lor.

Aveți nevoie și de consimțământul copilului descris pentru publicare?

În funcție de vârstă și perspectivă, publicarea și distribuirea fotografiilor copiilor necesită consimțământul părinților cu custodie, precum și consimțământul copilului descris. Copilul are cunoștințele necesare atunci când este capabil să înțeleagă semnificația și scopul consimțământului său. Acesta poate fi cazul încă de la vârsta de 12 ani. Asta depinde individual de copil. O astfel de perspectivă poate fi presupusă cel târziu de la vârsta de 14 ani. În aceste cazuri, părinții aflați în custodie pot publica și distribui fotografii pe internet care să le arate copiilor numai dacă aceștia își dau consimțământul.

de reținut

Asta înseamnă, dragi părinți, cel târziu când copiii tăi au 14 ani, trebuie să le ceri permisiunea copiilor tăi dacă vrei să publici o fotografie a acestora pe internet!

Ce se poate întâmpla cu mine dacă public o fotografie a unui copil pe internet fără permisiunea necesară?

Copilul descris și părinții cu custodie au dreptul să înceteze și să renunțe la persoana care a publicat imaginea copilului fără consimțământul părinților în conformitate cu §§ 1004 Paragraful 1 Sentința 2 BGB coroborat cu §§ 823 Paragraful 2 BGB, 22, 23 KUG. Cererea este de obicei afirmată în contextul unei avertizări legale. Următoarele revendicări pot fi invocate împotriva contravenientului:

  1. Ștergerea fotografiei de pe internet / social media
  2. Depunerea unei declarații de încetare și renunțare cu penalități
  3. Informații despre utilizarea fotografiei
  4. Compensații / taxe legale
  5. dacă este necesar compensație monetară (compensare pentru daune morale și suferință)

Grădinițe, școli și asociații - fotografii de grup și de clasă

Indiferent dacă sunt imagini individuale sau imagini de grup și de clasă, de asemenea, grădinițele, grădinițele, cluburile și școlile necesită consimțământul părinților care se află în custodie pentru publicarea sau difuzarea fotografiilor copiilor lor. Acesta este și cazul fotografiilor de grup și de clasă, chiar dacă aceste imagini arată uneori mai mult de 30 de copii.

de reținut

Indiferent câți copii sunt în poza 1 sau 100, intodeauna este nevoie de consimțământul părinților.

Rezumat „Publicarea fotografiilor copiilor pe internet”

Fotografiile copiilor minori pot fi publicate și distribuite numai cu acordul părinților lor custodii. Dacă copilul descris are un anumit nivel de înțelegere, de obicei nu mai târziu de vârsta de 14 ani, pe lângă consimțământul părintelui cu custodie, este necesar să se stabilească și consimțământul copilului descris, acest lucru poate duce la un avertisment cu taxă. Dacă există imagini care arată copilul fotografiat într-o situație deosebit de jenantă, ar putea exista dreptul la încetare și renunțare și la compensarea monetară.

Mai mult, trebuie să fim conștienți de faptul că publicarea și difuzarea neautorizate nu pot avea doar consecințe în temeiul dreptului civil, ci și, la cerere (§33 KUG), pot duce chiar la drept penal.

Se poate face apel la părinții care se află în custodie sau la alte persoane care se află în custodie pentru a publica fotografii ale copiilor lor numai cu prudență și grijă. În cel mai bun caz, aceste imagini ar trebui să fie puse la dispoziția unui grup restrâns și închis de utilizatori.

You may also like