Home ProiecteInformat - Protejat Noi Reglementarii din 2021 pentru lucrătorii sezonieri străini

Noi Reglementarii din 2021 pentru lucrătorii sezonieri străini

by Erich Mocanu

În principiu, nu există restricții de călătorie pentru lucrătorii sezonieri străini în 2021 din cauza pandemiei de coroană, dar a fost făcută o excepție pentru zonele cu variante de virus începând cu 30 ianuarie 2021. În general, se aplică cerințele de înregistrare și testare. În plus față de reglementările de intrare, angajatorii ar trebui să cunoască și măsurile pentru securitatea și sănătatea în muncă, precum și reglementările de carantină.

Guvernul federal a stabilit reguli pentru înregistrarea și furnizarea de dovezi ale testelor corona, care afectează și lucrătorii sezonieri. Noul regulament de intrare în coronavirus al Ministerului Federal al Sănătății este în vigoare din 14 ianuarie 2021. În plus, așa-numita carantină de lucru se aplică reglementări separate.

Muncă sezonieră: reglementări de intrare din zonele cu risc de coroană

În cazul călătoriilor de grup, care au loc adesea cu lucrătorii sezonieri care ajung împreună, transportatorul poate înregistra electronic sosirile într-un raport colectiv. În prezent se aplică următoarele: oricine  intră în Republica Federală Germania dintr-o  zonă de risc trebuie să furnizeze dovezi ale unui test corona negativ în cel mult 48 de ore de la intrare . Testul trebuie să fi fost efectuat cu cel puțin 48 de ore înainte de intrare. Este permis un test PCR sau un test rapid antigen.
Prin urmare, acest regulament se aplică, de exemplu, lucrătorilor sezonieri din Polonia, România și Ucraina. Lista actuală a zonelor de risc poate fi găsită în Paginile de internet ale Institutului Robert Koch (RKI) pot fi găsite. Costul testului va fi suportat de către participant sau de către angajatorul său. Testul trebuie, de asemenea, efectuat la fața locului de către personal instruit medical.În plus, lucrătorii trebuie să-și înregistreze intrarea pe site  Înregistrați-vă electronic la www.einreiseanmeldung.de al Ministerului Federal al Sănătății. Companiile de transport care organizează transporturi în grup trebuie să verifice dovada înregistrării.Călătorii din regiunile afectate în mod special, așa-numitele  zone cu incidență ridicată și din zonele în care  au apărut variante de virus trebuie să prezinte un rezultat negativ al testului înainte de a intra în țară . Ca  variante de virus, zone precum Irlanda și Marea Britanie sunt cu Irlanda de Nord și Africa de Sud, Portugalia și Brazilia, precum și Slovacia și Republica Cehă. Pentru aceste țări, o interdicție de transport  conform Ordonanței privind protecția coronavirusului pentru transportul de călători cu trenul, autobuzul, nava și zborul direct din aceste țări a fost în vigoare în perioada 30 ianuarie – (provizoriu) 17 martie 2021  . RKI a publicat o listă a  zonelor cu incidență ridicată pe 24 ianuarie 2021. Această listă este, de asemenea, actualizată continuu. Începând cu 2 martie 2021, Albania, Letonia, Estonia, Slovenia, Bosnia și Herțegovina, Kosovo și Serbia se numără printre zonele cu incidență ridicată.
Siguranța muncii pentru lucrătorii sezonieri în desfășurare și cazare

În plus față de cerințele de intrare, angajatorii lucrătorilor sezonieri sunt obligați să respecte măsurile de securitate și sănătate în muncă împotriva Covid-19. Regula SARS-CoV-2 privind sănătatea și siguranța la locul de muncă rezumă recomandările și cerințele. Trebuie respectate următoarele măsuri:

  • Se aplică principiul de bază al „a trăi împreună – a lucra împreună”.
  • Înainte ca lucrătorii sezonieri să înceapă munca, trebuie să se formeze grupuri de lucru permanente de maximum patru persoane. Numai dacă mașinile și dispozitivele necesită acest lucru, grupurile de lucru pot fi formate din maximum 15 persoane.
  • Aceste grupuri de lucru trebuie respectate atunci când găzduiesc lucrătorii sezonieri. Camerele cu mai multe paturi din spațiile de cazare colective pot fi ocupate doar cu jumătate din capacitate și numai de către persoane dintr-un grup de lucru.
  • Trebuie respectate regulile la distanță și trebuie purtate protecții pentru gură și nas.
  • Trebuie oferite oportunități suficiente pentru spălarea și dezinfectarea mâinilor.

Reglementări în carantină pentru lucrătorii sezonieri

Guvernul federal a oferit statelor federale un model de ordonanță pentru măsurile de carantină pentru călătorii care intră și pleacă în vederea combaterii coronavirusului. Cu toate acestea, reglementările respective de carantină ale fiecărui stat federal, care pot diferi în puncte individuale față de modelul de ordonanță federală, sunt decisive.

Al șaselea model de ordonanță de carantină din 14 ianuarie 2021 prevede în mod specific lucrătorilor sezonieri care provin dintr-o zonă cu risc sau o zonă cu incidență ridicată intră în Germania, o excepție de la cerința generală de separare de zece zile înainte. Acest lucru necesită intrarea pe teritoriul federal în scopul de a începe munca ca lucrător sezonier timp de cel puțin trei săptămâni. În plus, măsurile de igienă operațională legate de grup și măsurile de precauție pentru a evita contactul în afara grupului de lucru trebuie luate la locul de cazare și activitate în primele zece zile de la intrare, care sunt comparabile cu obligația generală de separare. Părăsirea cazării este permisă și pentru desfășurarea activității. Conform acestei propuneri de reglementări federale, este posibil să lucrați sub măsuri stricte de protecție imediat după intrarea în țară. Izolarea descrisă poate fi realizată prin depunerea unui test negativ,care a fost efectuată din a cincea zi după intrare poate fi scurtată.

Posibilitatea de carantină la locul de muncă nu se aplică intrării lucrătorilor sezonieri din așa-numitele zone cu virusuri . În schimb, obligația generală de separare se aplică aici pentru o perioadă de zece zile. Nu aveți voie să lucrați în aceste zece zile. Cu toate acestea, chiar și în aceste cazuri, separarea poate fi scurtată prin prezentarea unui test negativ, care a fost efectuat din a cincea zi după intrare. Lucrarea poate începe apoi imediat.  

Regulamentele respective de carantină ale statelor federale sunt publicate pe site-urile web ale guvernelor statelor respective. Companiile care angajează lucrători sezonieri ar trebui, prin urmare, să verifice cu atenție ce reglementări au fost adoptate pentru lucrătorii sezonieri din statul lor federal.

You may also like

3 comentarii

Lasă un comentariu