Home Covid-19 Restrictii in Germania

Restrictii in Germania

by Erich Mocanu

Începând din 22.05.2021 cine vine din Romania, nu mai trebuie sa aibe la el Testul Negativ și nici sa se înregistreze pe platforma einreiseanmeldung.de.

Deci, dacă vi din Romania în Germania poți veni tot asa de simplu ca și înainte de pandemie.

Sursa RKI: https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete_neu.html

Începând cu 13. Mai cetățenii ce vor sa intre în Germania din Romania, Austria sau alte state ce sunt pe lista 3 de la RKI, nu mai trebuie sa facă Carantina dacă aduc un test Antigen Negativ nu mai vechi de 48 de ore sau de un test negativ PCR nu mai vechi de 72 de ore.

Bundestag cu un supliment la Legea privind protecția împotriva infecțiilor. Noua versiune este menită să ajute la încetinirea celui de-al treilea val al pandemiei.

Restricții de contact pentru întâlniri private în interior și în aer liber: Reducerea contactelor private și profesionale este cea mai eficienta metoda de a reduce numărul de noi infectari. Cu toate acestea, nimeni nu ar trebui să rămână singur. Prin urmare, este încă posibil să întâlnești o altă persoană din alta gospodărie, la o incidență mai mare de 100 – dar să nu întâlnești mai mulți oameni.

Deschiderea magazinelor: chiar și cu o incidență ridicată, aprovizionarea populației cu alimente, bunuri de larg consum și servicii esențiale este asigurată în mod fiabil. Magazine alimentare, magazine de băuturi, produse alimentare naturiste, magazine pentru copii, farmacii, opticieni, profesioniști în asistență auditivă, stații de benzină, puncte de vânzare a ziarelor, librării, magazine de flori, magazine pentru animale de companie, piețe de hrană pentru animale, centrele de grădină și angrosiștii vor rămâne deschise. În toate cazurile, desigur, respectarea conceptelor de igienă adecvate și cerința de a purta o mască sunt o condiție prealabilă.

Dacă incidența este mai mică de 150, va fi posibil, de asemenea, în toate celelalte magazine să faceti cumpărături cu o programare și cu un rezultat actual negativ al testului. În sectorul serviciilor, tot ceea ce nu este interzis în mod expres rămâne deschis, de exemplu atelierele de reparații de biciclete și mașini, băncile și casele de economii, oficiile poștale și altele asemenea.

Servicii de închidere a corpului – numai în cazuri excepționale: Serviciile corporale trebuie utilizate numai în scopuri medicale, terapeutice, de îngrijire medicală sau pastorale. Excepție: vizitarea coaforului și îngrijirea picioarelor, dar numai dacă clienții pot prezenta zilnic un test de coroană negativ – și bineînțeles doar cu o mască.

Oportunități de agrement și sport restricționate: Gastronomia și hotelurile, facilitățile de agrement și culturale se vor închide atunci când incidența este peste 100 Excepții: zone în aer liber ale grădinilor zoologice și botanice. Acestea pot fi vizitate cu un test negativ curent. Sportivii profesioniști, precum și sportivii competitivi din echipele naționale și de stat pot continua să se antreneze și să organizeze competiții – ca de obicei fără spectatori și ținând cont de conceptele de protecție și igienă. Pentru toți ceilalți, se aplică următoarele: sport, da, dar singur, ca cuplu sau numai cu membrii propriei gospodării. Excepție: copiii cu vârsta de până la 14 ani pot face sport în afara unui grup cu până la cinci alți copii fără contact.

Restricții de ieșire: în perioada cuprinsă între orele 22:00 și 5:00, numai cei care au un motiv întemeiat ar trebui să iasă din casă – de exemplu, să meargă la muncă, să aibă nevoie de ajutor medical sau să plimbe câinele. Până la miezul nopții va fi posibil să faceți jogging sau să faceți o plimbare singur. Restricțiile de ieșire sunt un instrument printre multe altele. Ele ajută la limitarea mobilității. Iar restricțiile de mobilitate ajută la reducerea numărului de noi infecții.

Nu există cursurii față în față dacă incidența este peste 165: infecția nu se oprește la ușa școlii. Datorită situației dinamice a infecției, este important, prin urmare, să se respecte reglementările la nivel național și aici, dacă situația epidemiologică o impune. Dacă incidența este peste 165, prezenta în școli și îngrijirea regulată în centrele de zi ar trebui interzise. Posibile excepții: absolvirea cursurilor și școlile cu nevoi speciale.

Birou la domiciliu: Obligația de a oferi birou la domiciliu, dacă acest lucru este posibil din punct de vedere operațional, face deja parte din Ordonanța Corona privind sănătatea și securitatea ocupațională. Odată cu includerea în Legea privind protecția împotriva infecțiilor, obligația de a lucra de acasă crește. Angajații au acum și obligația de a profita de ofertele de birouri la domiciliu, dacă este posibil în mod privat. vezi legea

  • Toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una din „zonele de risc“ oricând în ultimele 14 zile înainte de sosire sunt obligate ca înainte de a pleca din țara de unde sunteți, sa completați formularul de pe pagina https://einreiseanmeldung.de/#/.
  • Când intrați în Germania trebuie sa aveți la voi un extras a formularului completat de mai sus. Un Test PCR negativ și nu mai vechi de 72 de ore sau un Test Antigen Negativ nu mai vechi de 48 ed ore.
  • Pe lângă test negative și Dovada înregistrații, trebuie sa aveți la voi și documentele ca trăiți în Germania. Contract e Munca, Adresa, Asigurare medicala. 
  • Trebuie să va deplasați – cât mai direct, cu cât mai puține opriri și contact cu alți cetățenii – și să va autoizolati la domiciliu sau în alte spații de cazare adecvate pentru o perioadă de 10 zile de la sosire (termenul legal folosit fiind cel de „carantină“). Respectarea acestei obligații de auto-izolare este verificată de autoritățile de land atât aleatoriu, cât și în cadrul anchetelor epidemiologice uzuale.

Călătorii din zonele de risc ce vin cu avionul, trebuie să completeze un „formular de debarcare” Public Health Passenger Locator Form și să îl transmită Autorităților locale de Sănătate în termen de o zi de la sosire, astfel încât acestea să fie informate și să monitorizeze respectarea carantinei. Varianta în limba română a acestui formular poate fi regăsită la următorul link: Aussteigekarten-COVID_RO-aebs-org

Da, dacă la intrare în Germania Testul nu este mai vechi de 48 respectiv 72 de ore.  link:

Autoritatea locală de Sănătate responsabilă și datele de contact ale acesteia pot fi identificate în funcție de codul poștal al localității pe raza căreia este efectuată carantina, aici:

https://tools.rki.de/PLZTool/

Pentru a ușura activitatea Oficiilor germane de sănătate publică și a sprijini procesul actual de supraveghere a respectării reglementărilor privind carantina, guvernul federal a introdus sistemul de înregistrare digitală a intrării pe teritoriul federal, care înlocuiește procedura de până acum, care consta în înregistrarea pe formular de hârtie și prelucrarea datelor călătorilor prin intermediul așa-numitului formular de debarcare. Conform reglementărilor Ministerului Federal al Sănătății intrate în vigoare la 8 noiembrie 2020, formularul de înregistrare digitală a intrării pe teritoriul german trebuie completat de toți călătorii care în ultimele zece zile dinaintea intrării în Germania s-au aflat într-o zonă de risc și care nu îndeplinesc condițiile explicit specificate, care îi scutesc de la completarea  ormularului. Completarea formularului de înregistrare digitală a intrării pe teritoriul german este obligatorie începând din data de 8 noiembrie 2020, ora 18. Formularul poate fi accesat prin intermediul paginii de internet www.einreiseanmeldung.de.

Dacă în ultimele 10 zile dinaintea intrării în Germania v-ați aflat într-o zonă listată pe pagina de internet a Institutului german de sănătate publică „Robert Koch-Institut“, care se poate accesa prin link-ul https://www.rki.de/covid-19-risikogebiete, aveți obligația să completați formularul de înregistrare digitală a intrării pe teritoriul german înainte să intrați în Germania. Datele introduse vor fi transmise Oficiului german de sănătate publică (Gesundheitsamt) în raza de competență al căruia se află localitatea de ședere în Germania a persoanei care intră pe teritoriul federal, pentru ca acesta să poată controla respectarea obligației de intrare și menținere în carantină după șederea într-o zonă de risc.

Da. Următoarele categorii de persoane sunt exceptate de la această obligație:
– persoane care doar au tranzitat zona de risc fără să facă o escală în ea,
– persoane care intră în Republica Federală Germania doar pentru a tranzita teritoriul federal,
– persoane care, în cadrul traficului de frontieră cu state vecine, s-au menținut mai puțin de 24 de ore într-o zonă de risc sau intră pe teritoriul Republicii Federale Germania pentru un interval de timp de până la 24 de ore,
– persoane care intră pe teritoriul Republicii Federale Germania în cadrul activității profesionale de transport rutier, feroviar sau aerian internațional de călători, mărfuri sau bunuri

Digitalizarea înregistrării intrării pe teritoriul german, care până în prezent se efectua prin intermediul formularului de debarcare, ușurează activitatea Oficiilor germane de sănătate publică. Acestea află în mod rapid și sigur, care persoane din raza lor de competență vin dintr-o zonă de risc și trebuie să intre în carantină. Aceasta ajută la evitarea apariției de noi focare de infecție, cauzate de călători care intră pe teritoriul federal.

Înregistrarea se va efectua înainte de plecarea în călătorie. Prezentarea notificării de confirmare a înregistrării (sau, prin excepție dacă înregistrarea digitală nu e posibilă, a unui „Formular locțiitor pentru înregistrarea intrării pe teritoriul german” completat în întregime) constituie o condiție pentru transportarea dumneavoastră, dacă efectuați călătoria în Germania cu avionul, vaporul, trenul sau autobuzul.

Societățile de transport, cu excepția cazului în care fac parte din sistemul de transport public, sunt obligate să controleze înaintea începerii călătoriei dacă persoanele care călătoresc pot prezenta notificarea de confirmare a înregistrării digitale a intrării pe teritoriul german (în cazul societăților de transport feroviar controlul se poate efectua și pe parcursul călătoriei). 
Dacă intrați pe teritoriul german pe cale aeriană, venind direct dintr-un stat care nu aparține de spațiul Schengen, notificarea de confirmare a înregistrării digitale se va prezenta la cerere în cadrul controlului vamal (de regulă organelor poliției federale).

Dacă nu faceți parte din categoriile de persoane susmenționate ca fiind exceptate de la această obligație, este interzisă transportarea dumneavoastră dacă nu ați completat formularul de înregistrare a intrării pe teritoriul federal. Acest lucru reiese din reglementările Ministerului Federal al Sănătății din 5 noiembrie 2020 (publicate în BAnz AT 06.11.2020 B5). Conform acestor reglementări, este interzis societăților de transport să transporte persoane care nu dețin notificarea de confirmare a înregistrării digitale a intrării pe teritoriul german și nu intră în categoriile susmenționate de persoane scutite de obligația înregistrării.

Sunt obligat sa intru în Carantina / Izolare

Asta depinde de la Bundesland la Bundesland.

De obicei când va înregistrați pe platforma digitala, atunci primiți un email cu toate informațiile actuale din regiunea unde mergeți.

Ex. în Bayern este obligatoriu 10 zile de Izolare/Carantina, cu opțiunea ca din a 5-a zi sa faceți un Test Covid și dacă este Negativ puteți părăsi Izolarea mai devreme.

Ce se intampla daca nu respect Izolarea / Carantina?

De la Bundesland la Bundesland amenzile diferă.

Poate sa fie de la 250,00 € pana la 1500,00 €/persoana.

Am intrat în Germania și nimeni nu mia spus ce am de făcut!

Nimeni nu est obligat sa va spună ce aveți de făcut. Legea e clara și noi suntem obligați sa ne informam.

Deci:

Respectați informațiile primite pe E-Mail după înregistrare. Daca nu ați primit E-Mail, contactați cât de devreme posibil Biroul de Sănătate din Regiunea dumneavoastră. Altfel puteți avea surprize și în germania nu exista „Nu am știut”

Cand pot fi scutut de Test si Carantina?

Daca la data când ai intrat în germania nu au trecut mai mult de 90 de zile de la infectarea cu Sars-Cov-2, atunci, nu ești obligat/a sa mai faci test și carantina.

Ce teste se accepta cand venim din Romania in Germania?

Pentru a intra în Germania aveți nevoie de Test PCR sau Test-Antigen de la un Laborator recunoscut de Ministerul Sănătății din Romania și sa fie în Limba Germana, Engleza sau Franceza.

Atenție: Acest test sa nu fie mai vechi de 48 de ore de la recoltare.

Propunere de Lege 09.Aprilie 2021

Propunere Legislativa

Cancelarul Germaniei Angela Merkel dorește sa implementeze o lege ce se aplica pe tot teritoriul Germaniei pentru a nu mai avea posibilitatea ca fiecare Bundesland sa își facă regulile lor.

Lincurii Utile

Ce teste sunt valabile in Germania
Zwölfte Bayerische Infektionsschutzmaßnahmenverordnung

You may also like