Home ProiecteInformat - Protejat Jobcenter pierde procesul la Karlsruhe și trebuie să plătească masca FFP2

Jobcenter pierde procesul la Karlsruhe și trebuie să plătească masca FFP2

by Erich Mocanu

Ca masca FFP2 sau FFP3 sa va protejeze așa cum trebuie, ea nu trebuie purtata mai mult de 8 ore.

erich-mocanu-sustinere

Chiar si Comitetul de Sănătate și Securitate in Munca a precizat in data de 07.Mai 2020 ca măștile FFP2 fără ventil trebuie purtate maxim 70 min cu 30 min. pauza, iar cele cu Ventil maxim 120 min. cu 30 min. pauza. vezi scrisoarea

O sentință ce lasă întrebări in urma! – Trebuie să demonstrez că am folosit banii doar pentru a cumpăra măști? – Subvenția este acum disponibilă pentru toți beneficiarii Hartz IV?

Verdictul pe scurt:

„Pârâtul (autoritatea) este obligat să furnizeze provizoriu solicitantului 20 de măști respiratorii pe săptămână, ca o contribuție în natură, care îndeplinesc cerințele standardelor FFP2. Pârâtul poate îndeplini această obligație, de asemenea, oferind solicitantului o subvenție de 129,00 Euro ulterior / sau în avans. „

Astfel, pentru prima dată, a fost stabilită judiciar o cerință suplimentară individuală în conformitate cu SGB II, secțiunea 21, paragraful 6, pentru măști, respectiv 129 de euro pe lună. (Apropo: conform legii, cerința suplimentară se aplică și stagiarilor și studenților care au dreptul la Bafög (bani de student).

Hotărârea lasă autoritățile libere să împartă măști sau să acorde o subvenție în numerar. Întrucât, în opinia mea, există un decalaj între costurile reale de achiziție și subvenție, cu siguranță vor exista centre de locuri de muncă care vor decide să emită măști. Dacă, pe de altă parte, banii sunt aprobați, autoritatea poate solicita dovada utilizării. Dacă acest lucru nu este furnizat, banii pot fi recuperați sau compensați.

Sentința este valabilă în general?

Hotărârea se aplică imediat pentru reclamantul care a depus-o. Dar este exemplar, pentru alți cetățeni ce primesc ALGII sau Hartz4. Mijloace: Dacă solicitați o subvenție la centrul dvs. de muncă pe baza hotărârii judecătorești, există șanse mari să fie aprobate măști sau subvenții. Dacă cererea este respinsă: contactați un avocat competent în materie și care poate depune o obiecție pentru dvs.

Daca doriți ca AEBS.org sa va ajute, completați formularul de Consiliere: de aici

Sentința: Sozialgericht Karlsruhe, AZ S 12 AS 213/21

You may also like

Lasă un comentariu