Home ProiecteInformat - Protejat Germania: Ce ne aduce anul 2021

Germania: Ce ne aduce anul 2021

by AEBS.org

Bundesrat (Senatul) a aprobat astazi 27.11.2020 Acordul de coaliție dintre Uniune și SPD, ca din 1.Ianuarie 2021 copii se bucura de o mărire frumoasa.

Cat vom obține de mult din 2021

Vara trecută ne bucuram de mărirea cu 10 € mai mult pe lună, din ianuarie urmând să existe încă un plus lunar de 15 €. Acest lucru mărește suma pentru primul și al doilea copil la 219 EUR pe lună, pentru al treilea la 225 EUR și începând cu al patrulea copil suntem deja la 250 EUR pe lună.

Kinderfreibetrag se mărește cu 500 €

Dar alocația pentru copii va fi, de asemenea, majorată cu 500 EUR, până la un total de 8388 EUR. Deoarece acest lucru reduce impozitul pe venit, persoanele cu venituri mai mari beneficiază de obicei de acesta, dar părinții pot alege între alocația pentru copii sau scutirea de impozit. În plus, biroul fiscal verifică ce opțiune este mai utilă pentru gospodăria respectivă.

Grundfreibetrag se mărește cu 288 €

În plus, suma de bază scutită de impozite urmează să fie majorată de la 9408 EUR la 9696 EUR. Potrivit asociației contribuabililor, acesta ar fi cazul unei familii cu doi copii și un singur câștigător care câștigă 6.000 € câștigă doar o diferență de 15 € pe care o economisești.

Părinții singuri vor beneficia, de asemenea, de noua reglementare în viitor. Din 2021 puteți deduce plăți de întreținere mai mari din impozitul dvs.

Digitalizarea cererilor pentru indemnizația pentru copii și pentru părinți.

Politicul dorește ca noi părinti, după ce înregistrează la starea civila nou născutul, automatic sa meargă aceste documente și la instituțiile competente pentru Kindergeld si Elterngeld.

Deci dacă părintii doresc ca starea civila sa anunțe instituția competenta pentru Kindergeld și Familiengeld atunci părinți pot semna o împuternicire ca este de acord cu transmiterea datelor.

Cotizatia RadioTV

Începând cu 1.1.2021 cotizația RadioTV din Germania va creste cu 86 Centi, de la 17,50 €/lunar la 18,36 €/lunar.

Asta înseamnă ca trimestrial nu vom mai plați  52,50 € ci 55,08 €.

Hartz IV - Jobcenter mareste ajutorul

Începând cu 1.Ian 2021 cei ce primesc ajutor de la JobCenter vor primii cu minim 14 € mai mult ca pana acuma.

  1. Cei se sunt singuri primesc 446 €/lunar
  2. Minori primesc 373 €/lunar
  3. copii pana la vârsta de 5 ani primesc 283 €/lunar

Bucuria este ca uni primesc deja în decembrie acești bani.

Comisionul Agenților Imobiliari

Începând din decembrie, costurile de brokeraj nu ar trebui să mai fie transferate complet cumpărătorului. Pentru a preveni acest lucru, noul principiu al Ministerului Justiției se va aplica de la 23 decembrie 2020.

„Oricine angajează un Agent Imobiliar trebuie să plătească cel puțin jumătate din comisionul brokerului.”

Mai multe drepturi pentru proprietarii de case

O nouă lege care poate exista doar în această lungime în Germania: Legea privind modernizarea apartamentelor.

Pe scurt: De la 1 decembrie, proprietarii de apartamente vor avea mai multă libertate în ceea ce privește conversiile și modernizarea, cum ar fi instalarea sistemelor moderne de alarmă sau a conexiunilor cu fibră optică, unde nu erau permise până acum. Legea include, de asemenea, opțiunea de extindere a stațiilor de încărcare pentru mașinile electronice în fața apartamentelor.

Măștile FFP2 mai ieftine

Din 15 decembrie, persoanele în vârstă și persoanele cu boli anterioare vor primi măști FFP2 cu reducere. Peste 27 de milioane de oameni din Germania ar beneficia de acest lucru. Detaliile exacte ale reducerii nu sunt încă cunoscute.

You may also like

Lasă un comentariu