Home ProiecteInformat - Protejat Germania: Ce ne aduce anul 2021

Germania: Ce ne aduce anul 2021

by AEBS.org

Bundesrat (Senatul) a aprobat astazi 27.11.2020 Acordul de coaliție dintre Uniune și SPD, ca din 1.Ianuarie 2021 copii se bucura de o mărire frumoasa.

Alocație: cu cât se mărește din 2021

Vara trecută ne bucuram de mărirea cu 10 € mai mult pe lună, din ianuarie urmând să existe încă un plus lunar de 15 €. Acest lucru mărește suma pentru primul și al doilea copil la 219 EUR pe lună, pentru al treilea la 225 EUR și începând cu al patrulea copil suntem deja la 250 EUR pe lună.

Kinderfreibetrag se mărește cu 500 €

Dar alocația pentru copii va fi, de asemenea, majorată cu 500 EUR, până la un total de 8388 EUR. Deoarece acest lucru reduce impozitul pe venit, persoanele cu venituri mai mari beneficiază de obicei de acesta, dar părinții pot alege între alocația pentru copii sau scutirea de impozit. În plus, biroul fiscal verifică ce opțiune este mai utilă pentru gospodăria respectivă.

Grundfreibetrag se mărește cu 288 €

În plus, suma de bază scutită de impozite urmează să fie majorată de la 9408 EUR la 9696 EUR. Potrivit asociației contribuabililor, acesta ar fi cazul unei familii cu doi copii și un singur câștigător care câștigă 6.000 € câștigă doar o diferență de 15 € pe care o economisești.

Părinții singuri vor beneficia, de asemenea, de noua reglementare în viitor. Din 2021 puteți deduce plăți de întreținere mai mari din impozitul dvs.

Pensia minima Garantata

Pensionarii cu venituri mici vor fi sprijiniți de pensia de bază. Cei care au cel puțin 33 de ani de contribuții la pensie din activități de angajare, creștere a copilului și îngrijire, beneficiază de aceasta garantie.

 

Taxa suplimentară este în medie de 75 până la 80 de euro, dar poate ajunge și la 400 de euro. Pensia de bază începe oficial pe 1 ianuarie, dar plata va fi probabil întârziată cu câteva luni din cauza sarcinii administrative ridicate și apoi va fi efectuată retrospectiv.

Cotizația de Solidaritate: SoLi

Persoanele ce vor avea un venit anual mai mic de 61.717 euro nu vor plăți aceasta cotizație de solidaritate.

Salariul minim pe Economie

De la 1.Ianuarie 2021 salariul minim pe economie va fi 9,50 €/ora. De la 1.Iulie Salariul minim va crește din nou cu 10 cenți, adică la 9,60 euro. Un an mai târziu, la 1 iulie 2022, salariul minim legal ar trebui să fie de 10,45 euro datorită creșterilor treptate. Acest lucru a fost decis de cabinetul federal în octombrie anul acesta.

Certificatul medical

Certificatul de incapacitate de muncă (scutirea medicală) va fi trimis de medic în format digital casei de asigurări de sănătate.

Navetistii:

Tariful forfetar pentru navetiști va fi majorat la 0,35€ începând de la cel de-al 21-lea kilometru.

Digitalizarea cererilor pentru indemnizația pentru copii și pentru părinți.

Politicul dorește ca noi părinti, după ce înregistrează la starea civila nou născutul, automatic sa meargă aceste documente și la instituțiile competente pentru Kindergeld si Elterngeld.

Deci dacă părintii doresc ca starea civila sa anunțe instituția competenta pentru Kindergeld și Familiengeld atunci părinți pot semna o împuternicire ca este de acord cu transmiterea datelor.

Cotizatia RadioTV

Începând cu 1.1.2021 cotizația RadioTV din Germania va creste cu 86 Centi, de la 17,50 €/lunar la 18,36 €/lunar.

Asta înseamnă ca trimestrial nu vom mai plați  52,50 € ci 55,08 €.

Hartz IV - Jobcenter mareste ajutorul

Începând cu 1.Ian 2021 cei ce primesc ajutor de la JobCenter vor primii cu minim 14 € mai mult ca pana acuma.

  1. Cei se sunt singuri primesc 446 €/lunar
  2. sotul/sotia, partenerul, primesc 401 €/lunar
  3. Copii ce traiesc inca pa parinti intre 18-25 de ani primesc 357 €/lunat
  4. Minori intre 14-17 ani primesc 373 €/lunar
  5. Minori intre 6-13 ani primesc 309 €/lunar
  6. copii pana la vârsta de 5 ani primesc 283 €/lunar

Bucuria este ca uni primesc deja în decembrie acești bani.

Comisionul Agenților Imobiliari

Începând din decembrie, costurile de brokeraj nu ar trebui să mai fie transferate complet cumpărătorului. Pentru a preveni acest lucru, noul principiu al Ministerului Justiției se va aplica de la 23 decembrie 2020.

„Oricine angajează un Agent Imobiliar trebuie să plătească cel puțin jumătate din comisionul brokerului.”

Mai multe drepturi pentru proprietarii de case

O nouă lege care poate exista doar în această lungime în Germania: Legea privind modernizarea apartamentelor.

Pe scurt: De la 1 decembrie, proprietarii de apartamente vor avea mai multă libertate în ceea ce privește conversiile și modernizarea, cum ar fi instalarea sistemelor moderne de alarmă sau a conexiunilor cu fibră optică, unde nu erau permise până acum. Legea include, de asemenea, opțiunea de extindere a stațiilor de încărcare pentru mașinile electronice în fața apartamentelor.

Măștile FFP2 mai ieftine

Din 15 decembrie, persoanele în vârstă și persoanele cu boli anterioare vor primi măști FFP2 cu reducere. Peste 27 de milioane de oameni din Germania ar beneficia de acest lucru. Detaliile exacte ale reducerii nu sunt încă cunoscute.

Interzicerea Articolelor din plastic de unică folosință

Se așteaptă ca ordonanța să intre în vigoare pe 3 iulie 2021. „Bețișoare de bumbac, tacâmuri, farfurii, paie de băut, agitatoare și bastoane de balon din plastic, precum și pahare pentru băuturi, ambalaje pentru fast-food și recipiente de unică folosință din polistiren expandat (cunoscut sub numele de Styrofoam) nu vor mai fi permise”, spune site-ul web al guvernul federal.

Vești proaste pentru șoferi

Oricine are un vehicul nou cu emisii mari de CO2 de peste 195 de grame pe kilometru va trebui să plătească o taxă suplimentară de două ori mai mare începând cu 2021. Mașinile care emit până la 95 de grame de CO2 ar trebui să plătească mai puțin. De asemenea, navetiștii vor plăti mai puțin din 2021, deoarece guvernul federal a mărit alocația pentru navetiști la 35 de cenți din kilometrul 21.

Emisiile de dioxid de carbon
Prețul CO2 (emisiile de dioxid de carbon) va fi stabilit la 25 de euro pe tonă, începând cu data de 1 ianuarie 2021.
Această majorare va atrage după sine scumpirea combustibilului.

You may also like

Lasă un comentariu