Home ProiecteInformat - Protejat Lucrătorii sezonieri: cele mai importante reguli privind securitatea socială

Lucrătorii sezonieri: cele mai importante reguli privind securitatea socială

by Erich Mocanu

Lucrătorii sezonieri sunt folosiți în principal ca lucrători la recoltare în agricultură. În acest capitol puteți citi ce reglementări de securitate socială trebuie să respecte angajatorii pentru lucrătorii sezonieri.

În principiu, aceleași condiții de asigurare se aplică lucrătorilor sezonieri ca tuturor celorlalți lucrători. Angajarea ca lucrător sezonier, ca orice alt loc de muncă, poate duce la asigurarea obligatorie în ramurile individuale ale securității sociale. De asemenea, nu există caracteristici speciale în domeniul asigurărilor pentru accidente. Se aplică aceleași reguli ca și în celelalte ramuri.

Angajarea pe termen scurt a unui lucrător sezonier

Dacă un angajat sezonier este angajat ca parte a unui loc de muncă pe termen scurt , acest loc de muncă este liber de asigurări și, de asemenea, necontributiv. Angajarea pe termen scurt este atunci când angajatul este angajat pentru o săptămână de lucru de cinci zile pentru cel mult trei luni la rând sau un total de 70 de zile lucrătoare într-un an calendaristic. Este important ca angajarea pe termen scurt să nu se desfășoare profesional.

Examinarea profesionalismului lucrătorilor sezonieri din SV

Profesionalismul  ar trebui să fie verificate pe baza unor dovezi circumstanțiale. Angajarea pe termen scurt efectuată de un șomer ar fi întotdeauna considerată profesională. Atunci când se examinează angajarea pe termen scurt, angajarea anterioară este compensată cu angajarea actuală.

Sfat practic: Pentru a exclude cererile suplimentare, angajarea anterioară ar trebui solicitată și, dacă este necesar, documentată înainte de a începe angajarea. Acest lucru poate lua forma unui chestionar de recrutare, printre altele. Dovezile privind angajarea anterioară ar trebui să fie întotdeauna atașate documentelor de remunerare.

Muncitori sezonieri străini cu ocupația principală

Lucrătorii sezonieri din alte state membre ale UE sunt adesea angajați ca lucrători la recoltare în sezonul de sparanghel și căpșuni. Aici trebuie verificat dacă persoana este angajată sau care desfășoară activități independente în țara de origine. În caz contrar, acesta este supus dispozițiilor legale germane. În cazul în care este angajată sau care desfășoară o activitate independentă (de exemplu, ca fermier), se aplică numai dispozițiile legale din țara de origine în timpul angajării. În aceste cazuri, lucrătorul recoltei trebuie să prezinte certificatul „A1”.

Atenție : Cu certificatul „A1”, un angajat străin dovedește că nu sunt prevederile legale germane, ci dispozițiile legale ale țării de angajare (adică țara în care se desfășoară ocuparea principală) În consecință, este suficient dacă o copie a certificatului „A1” este inclusă în documentele de plată. 

În aceste cazuri, contribuțiile se bazează și pe dispozițiile legale ale țării de origine. Aceasta înseamnă că angajatorii din Germania nu sunt supuși niciunei obligații de securitate socială. Cu toate acestea, conform legislației din țara de origine, angajatorul german ar putea fi obligat să plătească contribuții de asigurări sociale.

Lucrători sezonieri: rapoarte privind securitatea socială

În cazul în care angajarea este scutită de asigurare din cauza naturii pe termen scurt, rapoartele obișnuite trebuie transmise la mini-centru de muncă. Dacă, pe de altă parte, există o asigurare obligatorie, înregistrarea merge la compania de asigurări de sănătate selectată. În acest caz, statutul lucrătorului sezonier trebuie marcat corespunzător la înregistrare sau la înregistrare și radiere în combinație. Pentru aceasta este prevăzut un câmp de etichetă special.

Refugiații străini ca lucrători sezonieri

Faptul că refugiații pot fi folosiți ca lucrători sezonieri depinde de statutul lor de reședință . De regulă, aceștia au nevoie de un permis de la autoritățile de imigrare și, dacă este necesar, de aprobarea agenției de ocupare a forței de muncă pentru a se angaja. De îndată ce toate cerințele sunt îndeplinite, refugiații pot fi angajați ca lucrători sezonieri. Aceleași condiții legale privind asigurările se aplică refugiaților ca tuturor celorlalți angajați.

Auditul fiscal examinează salariul minim pentru lucrătorii sezonieri

Furnizorii de asigurări de pensii verifică, de asemenea, respectarea salariului minim pentru lucrătorii sezonieri ca parte a auditului fiscal . Conform Legii salariului minim, angajatorii sunt obligați să includă documente privind performanța muncii împreună cu documentele lor de plată. Angajatorul trebuie să documenteze începutul, sfârșitul și durata programului zilnic de lucru. Dacă această dovadă nu este disponibilă, instituția de asigurări de pensii va solicita contribuțiile neplătite.

You may also like

2 comentarii

Noi Reglementarii din 2021 pentru lucrătorii sezonieri străini - AEBS.org 14/03/2021 - 12:37

[…] pagina 2 capsunemunca de sezonsezonierisparanghel 0 cometarii 0 FacebookTwitterPinterestEmail […]

Lasă un comentariu