Home Covid-19 Ai primit Corona-Bonus, ai obligații!

Ai primit Corona-Bonus, ai obligații!

by Erich Mocanu

Declarație fiscală: birourile fiscale încep procesarea în martie. Oricine a primit beneficii de muncă pe termen scurt trebuie să ia măsuri acum!

În martie, birourile fiscale vor începe procesarea declarațiilor fiscale pentru 2020. Datorită Corona, mai mulți contribuabili decât de obicei trebuie să depună o declarație de impozit pe venit. Asociația contribuabililor explică cine este acest lucru și de ce poate fi utilă o taxă rapidă.

erich-mocanu-sustinere

În luna martie, birourile fiscale vor începe procesarea declarațiilor de impozit pe venit pentru perioada de evaluare 2020. Dacă v-ați depus deja declarația, puteți conta pe cereri de la biroul fiscal sau chiar evaluarea fiscală de acum înainte. Dacă nu ați făcut încă o declarație, dar sunteți obligat să faceți acest lucru, ar trebui să o faceți până la 2 august 2021! Dacă vi se oferă sfaturi fiscale, termenul dvs. nu se va încheia până la 28 februarie 2022, explică Asociația contribuabililor.

Contribuabilii care au primit beneficii de muncă pe termen scurt sau subvenții fără impozite de la angajator în 2020, care se ridică la peste 410 euro, trebuie să respecte termenul și să depună o declarație. Și oricine a primit plăți de despăgubire în temeiul Legii privind protecția infecțiilor, de exemplu pentru că școala sau grădinița a fost închisă sau pentru că s-a dispus carantina, trebuie în orice caz. Motiv: aceste beneficii de înlocuire a salariilor sunt în esență libere de impozite, dar se încadrează în așa-numita condiție de progresie – adică cresc rata impozitului pentru veniturile rămase. Deoarece acest lucru nu a fost încă luat în considerare în deducerea impozitului pe salariu de către angajator, acest lucru trebuie completat în declarația de impozitare. Acest lucru poate duce la creanțe fiscale suplimentare. Ce efecte specifice apar în cazul individual,dar depinde de diverși factori, cum ar fi clasa de impozitare sau combinația de clase de impozitare pentru soți sau alte venituri.

Dacă vă așteptați la o rambursare de la autoritățile fiscale, ar trebui să vă depuneți declarația fiscală cât mai curând posibil, informează guvernul federal al contribuabililor. Deoarece declarațiile sunt de obicei procesate în ordinea în care sunt primite, explică asociația. Dacă trimiteți declarația de impozitare pe venit mai devreme, veți obține de obicei rambursarea mai repede. În medie, contribuabilii primesc mai mult de 1.000 de euro în taxe de la fisc atunci când primesc o rambursare a impozitului.

Sursa: steuerzahler . de

You may also like

Lasă un comentariu