Home Blog Scrisoare deschisa către europarlamentarul Guido Reil după ce a denigrat Romania

Scrisoare deschisa către europarlamentarul Guido Reil după ce a denigrat Romania

by Erich Mocanu

SCRISOARE DESCHISĂ

erich-mocanu-sustinere

Către:

Domnul Guido Reil,

Membru al Parlamentului European, membru al Alternative für Deutschland

Ref: Aderarea României la Schengen, dezbatere in plenul P.E,  Mittwoch, 5. Oktober 2022 – Straßburg

Stimate domnule GUIDO REIL,

Organizația AEBS, cu sediul in Saldenburg, Germania, avand ca obiect de activitate protejarea intereselor romanilor rezidenti din Germania,  va adreseaza prezenta scrisoare deschisa, ca urmare a alegatiilor dumneavoastra din plenul P.E. din data de 05.10.2022.

Dumneavoastra, domnule Guido Reil, ati afirmat ca Romania este, citam ”vestul salbatic al Europei”. Vestul Salbatic din central Europei. (…Wilder Westen mitten in Europa).

Domnule Guido, noi, romanii am inteles ca in trecut ati fost miner, iar printr-o conjunctura favorabila, dar totodata circumspecta ati ajuns, iata, un europarlamentar vocal, insa prost informat. Ne asteptam ca macar la materii elementare, precum geografia sa excelati.

La capitolul geografie ramaneti la fel de prost informat, asa cum sunteti si cu privire la Romania.

Daca aveti curiozitatea sa priviti cu atentie inspre nucleul Europei, veti observa ca acesta este format din doua tari: Germania si Polonia.

Cand ati afirmat ca Romania se afla in centrul Europei, probabil ca va gandeati la Germania, nu?

Statisticiile BKA arata un nivel de infractionalitate atat de crescut incat, fie autoritatile germane au atins un nivel de incompetenta greu de combatut, ori coruptia isi arata rezultatele!!

Si daca tot ati trecut prin Romania, unde ati fost dezamagit de infrastructura si coruptie, va reamintim cateva date din Germania, tara care formeaza nucleul Europei:

  1. Potrivit statisticilor privind criminalitatea ale BKA, în 2021 au fost înregistrate aproximativ 5 milioane de infracțiuni ( cifra comparativa cu un sfert din populatia Romaniei), Comparativ cu tara noastra, domnule Guido, Germania pare campioana la acest capitol. Stam sa ne intrebam daca aceste cifre permit Germania sa ramana in Schengen!! Sa privim capitala Germaniei – Berlin, care “ se lauda” in anul 2021 cu 13.158 de infracțiuni la 100.000 de locuitori . In urma capitalei Germaniei, foarte aproape se afla doua orașe-stat, Bremen si Hamburg.
  • De cativa ani Germania cu populatie imbatranita se modernizeaza pe efortul concertat al romanilor, dar si al altor natii,. Tot ca de la acea vreme a aparut in Europa un nou fenomen: sclavia moderna. Este fara echivoc, domnule Guido, ca sclavia moderna nu se poate naste fara coruptie. Asadar, daca Romania este  Vestul salbatic la coruptie si infractionalitate, inseamna ca dumneavoastra ori traiti inca in mina, ori va place sa tineti mizeria interna sub pres.
  •  Sa nu uitati, domnule Guido, ca in Germania exista orase precum Chemnitz, Glauchau, Zwickau, Detmold, orase care arata cel putin la fel de jalnic ca regiunile romane pe care va laudati ca le-ati tranzitat!!. Doar ca Romania este o tara saraca si saracita de persoane ca dumneavoastra, insa Germania pare mult mai saraca daca privim la masinile Politiei germane din landuri precum Sachsen, Sachsen Anhalt!!

Nu este un secret pentru nimeni ca sclavia moderna si discriminarea ( mai ales cu privire la cetatentii romani)  se afla la loc de cinste in randul autoritatilor germane. Si aici ne referim  la abuzurile Politiei germane, exercitate asupra soferilor romani, aroganta cu care sunt tratati cetatentii straini in interiorul institutiilor germane.

Noi, romanii, stim ca atunci cand cineva acuza trebuie sa ofere si probe concludente, in caz contrar  afirmatiile devin calomnioase. Iar dumneavoastra nu ati probat nimic din afirmatiile calomnioase, ci doar v-ati evidentiat prin incalcarea codului de conduita al P.E. pe care v-ati angajat sa il respectati.

Organizatia AEBS, alaturi de comunitatea romaneasca din Germania, aceeasi care sustine bugetul national german si care contribuie la modernizarea acestei tari, pacaliti fiind de persoane ca dumneavoastra, avem serioae indoieli cu privire la credibilitatea afirmatiilor dumneavaostra din plenul P.E.  apreciind ca aceasta iesire denota frustrare si un comportament incompatibil cu cele mai elementare norme de etica si moralitate.

Afirmatiile dumneavoastra, eminamente nefondate si jignitoare la adresa unui intreg popor, nu fac altceva decat sa instige la ura rasiala, fiind convinsi ca acest comportament halucinant si dezechilibrat se datoreaza unor frustrari interioare care pot fi tratate in clinici de specialitate.

 Domnule Guido, noi avem demnitatea sa facem o propunere: sa plecam deindata toti cetatenii straini din Germania. Sa ramaneti dumnevoastra, un profesionist!!, sa modernizati autostrazile germane, sa asigurati forta de munca necesara pentru industria germana, fara a va mai folosi de inocenta celor din ”Vestul Salbatic”.

Suntem convinsi, cum de altfel si dumneavoastra sunteti constient, ca intr-o asemenea ipoteza, Germania, in scurt timp, se va muta singura in ”Vestul Salbatic”. Doar ca in acele momente, noi, romanii, vom solicita, pentru egalitate de tratament, ca aceasta tara imbatranita (cu forta de munca necalificata si cu mentalitate xenofoba) sa fie exclusa din ”Vestul Salbatic”.

Nu in ultimul rand, domnule Guido Reil, noi consideram ca Germania nu va beneficia niciodata de bogatiile care caracterizeaza Romania, dar care nu pot fi vazute din conul de umbra  de unde strigati palid, cum ar fi generozitate si solicitudine.

Germania nu va beneficia niciodata de regiuni precum Bucovina, Colibita, Apuseni, Retezat, Bigar, Delta Dunarii si alte asemenea, insa dumneavoastra, domnule Guido, ati demonstrat ca aveti o gandire si  un comportament extremist si xenofob, in acest sens impunandu-se imperativ si cu celeritate a se da eficienta dispozițiilor legale romane, respective art. 29 din Ordonanţa de urgenţă nr. 102/2005 privind libera circulaţie pe teritoriul României a cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi a cetăţenilor Confederaţiei Elveţiene, astfel incat sa fiti declarat persoana indezirabila pentru Romania. In atare situatie nu veti mai fi ” nevoit” sa tranzitati o tara atat de rau vazuta in ochii dumneavoastra de miner.

Echipa AEBS : Erich Mocanu – Sanda Mocanu – Av. Lucian Niculescu – si Membri AEBS.org

https://youtu.be/7ZJk3Zbrt4E

Download Offener Brief in Deutsche Sprache

You may also like