Home Covid-19 Restricții si Legii din Feb.2021

Restricții si Legii din Feb.2021

by Erich Mocanu
1. Restrictiile Corona se aplica până cel puțin pe 14 februarie

La ultimul summit, guvernele federale și de stat au convenit asupra unei prelungiri reînnoite a măsurilor de reducere a pandemiei coronare: acestea se aplică acum până pe 14 februarie.

Până atunci, întâlnirile în afara propriei gospodării sunt permise numai cu o altă persoană. În plus, grădinițele și școlile vor rămâne închise până pe 14 februarie – sau cerința de prezență va fi suspendată. FFP2 și măștile chirurgicale au fost introduse în transportul public și în magazine. În prezent, nu exista nici o idee cum vor continua lucrurile de la jumătatea lunii februarie..

2. Se presupune prelungirea Termenului pentru depunerea declarației fiscale

Din cauza crizei corona, termenul limită pentru depunerea declarațiilor fiscale anuale pentru 2020 urmează să fie prelungit de la 28 februarie curent până la 31 august – dar numai în cazurile în care contribuabilii apelează la un consilier fiscal sau la o asociație de asistență fiscală. Acest lucru reiese dintr-un proiect de lege al CDU / CSU și SPD, care, totuși, nu a fost încă adoptat.

Până în prezent, însă, planurile pentru perioada extinsă de depunere a declarației fiscale din 2019 s-au întâlnit cu aprobarea unanimă în Bundestag. Prin urmare, șansele pentru prelungirea planificată sunt bune.

3. Începe a doua etapă de autentificare cu doi factori pentru plățile cu cardul de credit

În zilele noastre, mulți consumatori cumpără online prin card de credit – și pentru că este atât de frumos si simplu de făcut: numărul cardului, numărul de verificare și data de expirare sunt tot ceea ce este necesar pentru a plăti bunurile și serviciile la plata virtuală. Problema: infractorii și hackerii au un joc relativ ușor și pot merge la cumpărături cu datele furate ale clienților fără probleme.

Acesta este motivul pentru care așa-numita „autentificare cu doi factori” ar trebui să asigure mai multă securitate atunci când faceți cumpărături online. Reglementările de securitate mai stricte pentru plata prin card de credit pe internet nu vor intra în vigoare până pe 15 martie 2021, dar un model pe mai multe niveluri se aplică obligației de „autentificare a clienților” conform noilor norme UE:

Începând cu 15 ianuarie 2021, plățile de 250 EUR sau mai mult trebuie aprobate cu doi factori independenți, iar din 15 februarie „autentificarea cu doi factori” va intra în vigoare de la 150 EUR.

Dacă consumatorii doresc să continue să cumpere pe internet cu cardul de credit fără probleme în viitor, trebuie să ia măsuri și să se înregistreze pentru proceduri precum „Mastercard Identity Check”, „Verified by Visa” sau „Safekey” prin intermediul site-ului băncii lor.

Autentificarea cu doi factori înseamnă că, pe lângă furnizarea detaliilor cardului de credit, este necesar un pas suplimentar pentru confirmarea plății. Al doilea pas poate depinde de furnizorul cardului și de banca emitentă a cardului

    • o introducere a parolei,
    • un mesaj care trebuie confirmat pe propriul smartphone,
    • trebuie introdus un SMS TAN,
    • un telefon mobil cu o parolă unică
    • sau sa fie o întrebare de securitate la care să răspunzi.

Baza este directiva PSD2 a UE (Directiva 2 privind serviciile de plată).
Oricine primește plăți, în special comercianții cu amănuntul online, este responsabil pentru utilizare. În caz contrar, există riscul ca plățile cu cardul de credit să nu mai funcționeze și vânzările să eșueze, deoarece companiile de carduri de credit sau băncile le resping.

4. Din februarie: noi limite inferioare pentru personalul din domeniu Medicinei

La 1 februarie 2021, în multe departamente din spitalele germane vor fi introduse și alte limite inferioare ale personalului medical. Acestea se aplică apoi medicinii interne, chirurgiei generale, pediatriei (medicină pediatrică și a adolescenților) și medicinii de terapie intensivă pediatrică. Ce se va schimba asta?

Cu noua reglementare, de exemplu, o asistentă medicală în pediatrie poate avea maximum șase pacienți pe zi. Există zece pacienți pe asistent medical în schimbul de noapte. În celelalte zone, din februarie se va aplica următorul cod de personal:

Chirurgie generală și traumă: schimb de zi 10 pacienți pe asistent medical; Tura de noapte 20 de pacienți pe asistent medical
Medicină internă și cardiologie: schimb de zi 10 pacienți pe asistent medical; Tura de noapte 22 de pacienți pe asistent medical
Chirurgie cardiacă: schimb de zi 7 pacienți pe asistent medical; Tura de noapte 15 pacienți pe asistent medical
Neurologie: schimb de zi 10 pacienți pe asistent medical; Tura de noapte 20 de pacienți pe asistentă
Unitatea de accident vascular cerebral neurologic: schimb de zi 3 pacienți pe asistentă; Tura de noapte 5 pacienți pe asistent medical
Reabilitare precoce neurologică: schimb de zi 5 pacienți pe asistent medical; Tura de noapte 12 pacienți pe asistent medical

5. Nu în februarie: WhatsApp amână introducerea noilor reguli de protecție a datelor

WhatsApp amână introducerea noilor sale reguli de protecție a datelor după critici și reducerea numărului de utilizatori cu mai mult de trei luni. Până în prezent, consumatorii au trebuit să fie de acord cu noile condiții până pe 8 februarie pentru a continua să folosească serviciul de chat aparținând Facebook. Acum noua linie directoare privind protecția datelor nu se va aplica până pe 15 mai, așa cum a anunțat WhatsApp într-o postare pe blog. WhatsApp vrea să folosească timpul pentru a șterge informații incorecte și neînțelegeri despre actualizare, spune acesta.

Potrivit WhatsApp, schimbările vizează în primul rând crearea unor modalități mai bune de comunicare cu companiile. Așa-numita criptare end-to-end, cu care conținutul de chat este vizibil doar pentru utilizatorii participanți, dar nici măcar pentru WhatsApp în sine, nu va fi zdruncinat. De asemenea, nu există planuri de redirecționare a datelor către Facebook.

În afara UE, unele date despre utilizatorii WhatsApp au fost trimise către Facebook în scopuri publicitare sau pentru îmbunătățirea produselor – deși din 2016.

6. Deutsche Post lansează noi timbre poștale - acesta este fundalul

Pe 4 februarie, Deutsche Post lansează trei noi timbre cu motive din basmul „Frau Holle” al fraților Jacob și Wilhelm Grimm. Aceștia vor continua seria basmelor lui Grimm ca parte a seriei „Pentru îngrijirea bunăstării”. Ștampilele au valori poștale diferite și se vând la un cost suplimentar. Veniturile obținute din aceste timbre suplimentare beneficiază organizația caritabilă.

7. Disney + extinde programul pentru adulți

Disney + este de fapt cunoscut pentru conținutul său potrivit pentru familii. Dar din februarie, portalul de streaming își va ajusta considerabil portofoliul de produse. În acest scop, serviciul „Star” aparținând grupului va fi implementat ca o nouă divizie în serviciul de streaming din 23 februarie.

8. Postul Mare începe în februarie

Sfârșitul sezonului de carnaval, Miercurea Cenușii, cade pe 17 februarie anul acesta. Pentru creștini, Postul Mare începe în această zi, care durează până la Paști. Mulți oameni se descurcă fără diverse lucruri în aceste șapte săptămâni, cum ar fii:  consumul de dulciuri, carne, alcool și tutun.

9. Mai multe obligații pentru angajatoril prin noua ordonanță de securitate și sănătate în muncă

Începând cu 27 ianuarie, o nouă ordonanță SARS-CoV – 2 privind sănătatea și securitatea ocupațională stipulează ce trebuie să respecte angajatorii. Baza pentru aceasta este cel mai recent acord între guvernele federale și guvernele de stat cu privire la măsurile de protecție împotriva infecțiilor. În plus față de cerințele reglementate deja de standardul de sănătate și securitate a muncii SARS-CoV-2 și de normele de sănătate și siguranță a muncii SARS-CoV-2, există multe altele. Cu toate acestea, formularea permite angajatorilor o marjă de manevră. Prin urmare, regulamentul nu implică o obligație strictă de birou la domiciliu.

În cazul muncii de birou sau al activităților comparabile, angajatorii trebuie să ofere angajaților posibilitatea de a face acest lucru la domiciliul lor, cu excepția cazului în care există motive operaționale imperioase în sens contrar. Această cerință nedeterminată lasă loc de interpretării. În cazul unui litigiu, instanțele vor trebui să clarifice ceea ce este absolut operațional.

Dacă angajatorul refuză sa ofere munca de acasă, angajații nu pot da în judecată să asi primească acest drept. Puteți contacta comitet de întreprindere existent sau autoritățile de sănătate și siguranță pentru a lua măsuri. Angajatorii nu pot fi amenințați cu amenzi de până la 30.000 EUR dacă încalcă regulamentul, ci doar dacă un angajator încalcă un ordin oficial.

Întâlnirile legate de afaceri trebuie reduse la minimul necesar operațiunilor comerciale și, dacă este posibil, ar trebui să aibă loc folosind soluții IT. Utilizarea simultană a camerelor de către mai multe persoane trebuie, de asemenea, redusă la minimul necesar pentru operațiuni. Dacă este necesar, este limitat la maximum o persoană pe zece metri pătrați de spațiu. Totuși, acest lucru este valabil numai dacă activitățile care urmează să fie permise. În caz contrar, trebuie luate alte măsuri de protecție. În plus, angajatorul trebuie să ofere angajaților săi măști de față medicale, măști FFP2 sau măști respiratorii comparabile în mod gratuit, în conformitate cu anexa la ordonanță. Angajații trebuie să le poarte.

Același lucru se aplică în cazul în care nu se poate menține o distanță minimă de 1,5 metri sau pentru activități cu risc de infecție din cauza emisiilor crescute de aerosoli. Cu toate acestea, ca alternativă la distribuirea măștilor, angajatorii pot lua alte măsuri la fel de eficiente. 

Companiile cu mai mult de zece angajați ar trebui să-și împartă angajații în cele mai mici grupuri de lucru posibile. Aceste grupuri de lucru ar trebui să aibă apoi un contact cât mai redus posibil. Ca mijloc de finalizare, ordonanța denumește în mod special munca în timp intercalat. 

Formularea Ordonanței Corona privind securitatea și sănătatea în muncă se aplică până la 15 martie 2021.

You may also like

Lasă un comentariu