Home Blog Cerere de testare la intrare în țară pentru branșa 24

Cerere de testare la intrare în țară pentru branșa 24

by Erich Mocanu

La adresa noastră au venit mai multe solicitări a îngrijitoarelor de bătrâni din Austria dar si a șoferilor de transport persoane (mașina 8+1), mulți dintre ei chiar membri ai organizației ce ne-au solicitat ajutorul.

erich-mocanu-sustinere

Este vorba despre obligația de a face izolare la domiciliu la întoarcerea in Romania, ceea ce este discriminatoriu neavând șansa sa vina cu un test sau sa îl facă la intrarea in tara. (ex. Austria, Germania etc. ce testează chiar pe autostrada sau Aeroport)

Aceasta forța de munca, fără care Austria nu poate funcționa, sunt obligate sa facă un test la plecarea din Romania pentru a putea lucra la pacienți in Austria.

In cele mai multe cazuri, ele nu părăsesc nici pacientul si nici locuința, deci indirect sunt izolate si protejate de acest virus.

Este nedrept ca la întoarcere sa nu aibe același drept ca la plecare, fiind obligate sa intre in izolare pentru 14 Zile astfel jumătate din timpul petrecut acasă si-l petrec izolate, iar după încă 14 Zile obligate să facă încă un test, pentru a reveni la lucru. Sistemul de munca in Austria este 30 de zile lucrate – 30 Acasă cu Familia.

Din discuțiile cu DSP din mai multe Județe, ni s-a comunicat ca doar îngrijitorii sunt obligați la izolare, nu si restul familiei cu care locuiesc.

Penibilul dar si nedreptatea este ca nu au voie sa se testeze in primele zile, dar membri familiei cu care locuiesc au voie sa se plimbe in voie.

Cererea si doleanța noastră ca organizație a Drepturilor Omului este de a va apleca asupra acestei probleme si de a găsi o soluție pentru aceasta branșa, ce e atât de apreciata peste granițe si ce aduce la finanțele României foarte mulți bani.

Conform ultimelor cifre, doar in Austria sunt peste 50.000 de îngrijitori romani.

Va mulțumim anticipat.

Links:

Austria: COVID-19 Labore https://www.covid19-labore.at

Germania: Covid-19 Labore https://www.g-f-v.org/

Statistica Teste în Germania https://de.statista.com/statistik/

Germania: Lista RKI cu zone de risc https://www.rki.de

Romania: Lista Institutului National de sănătate: https://www.cnscbt.ro

UpDate 08.10.2020

După cum vedeți în Hotărârea nr. 48 de mai jos, îngrijitoarele din Austria, Belgia, Olanda și Luxemburg pot intra în Romania doar dacă la intrare în țară au la ele un Test-SARS-CoV-2 Negativ și contractul de munca din străinătate. Persoanele ce la intrare în țară nu pot arata aceste doua documente, vor fii obligate sa stea 14 Zile în izolare la domiciliu.

You may also like

Lasă un comentariu