Home ProiecteInformat - Protejat Predarea apartamentului catre proprietar

Predarea apartamentului catre proprietar

by Erich Mocanu

Este important să știți ce obligații si drepturi aveți, când în calitate de chiriaș doriți să vă mutați și sa nu va lăsați păcălit sau înșelat de proprietar. Fiecare chiriaș trebuie să acorde o atenție deosebită următoarelor cinci puncte atunci când predă apartamentul:

erich-mocanu-sustinere

1. Predarea cheilor

La predarea apartamentului, proprietarul trebuie să primească toate cheile pe care vi lea dat personal la preluarea apartamentului către dumneavoastră – cat si toate cheile ce le-ați făcut pe parcursul chiriei. Sa aruncați cheile in căsuța poștală a proprietarului, nu este de ajuns, pentru ca asta nu garantează ca i le-ați predat. În cazul în care predarea arată că lipsesc chei, proprietarul are dreptul de a schimba iala (sistemul de închidere), iar dumneavoastră „chiriașul” sunteți obligat la preluarea costurilor.

2. Reparații pentru frumusețe

Ce reparații si renovării trebuie să fie efectuate de către chiriaș înainte de predarea apartamentului, nu se poate răspunde generalizat. Așa cum fiecare apartament este diferit de celălalt, așa este si fiecare caz este unul individual. În general, deși proprietarul este obligat să efectueze reparații si renovării ca parte a obligației de întreținere, în majoritatea cazurilor există, reglementări care sunt menționate in contractul de închiriere. Deci, atunci când vine vorba de tapetare, vopsire a pereților sau închiderea găurilor, este important să va uitați încă o data mai atent pe contractul de închiriere, ce clauze conține și jurisprudența sa. Multe astfel de clauze, care ar trebui să oblige chiriașii să preia reparațiile si renovările, au fost declarate ineficiente de către instanțe, astfel încât chiriașii nu trebuiau să renoveze.

3. Defectele locuinței

Nu pentru toate defectele din apartamentul la momentul predării, chiriașul trebuie să plătească sau sa le repare. Dimpotrivă: O uzură a apartamentului prin anii de viață este destul de normală și este deja plătită de plățile de chirie. Aveți grijă atunci când predați exact ce deficiențe menționează proprietarul și dorește să retragă din garanția predata. Trebuie doar să înlocuiți daunele cauzate de utilizarea necorespunzătoare – Cum ar fi arsurile în parchet sau zgârieturile animalelor dvs. de companie.

4. Curățenie

De regulă, contractul de închiriere prevede că apartamentul trebuie predat „curat” (besenrein). Dar ce înseamnă exact asta? Practic, podelele ar trebui să fie curățate sau aspirate, praful vizibil îndepărtat, iar toaleta și aragazul trebuie să fie într-o stare igienică. Chiar mai bine nu trebuie să curățați apartamentul atunci când îl predați – cu excepția cazului în care contractul de închiriere este convenit altfel. Dar este adevărat: cu cât curățiți mai bine apartamentul, cu atât este mai bine impresia asupra proprietarului și defectele mai mici nu pot cădea atât de repede.

5. Faceți protocol de predare!

Deși crearea unui protocol de predare nu este obligatorie, acesta întotdeauna este favorabil pentru chiriaș. În ea trebuie remarcat și semnat de către chiriaș și proprietar următoarele puncte: numărul de cheie predate, starea tapetului sau pereților, funcționarea aparatelor electrice, starea conductelor și caloriferelor, orice mucegai, starea de ferestre, uși, podele și toate citirile contoarelor (Apa, Curent, Gaz, Căldura etc) și orice defecte în apartament.

Download protocolului pentru predarea apartamentuluii

You may also like

1 cometarii

Lasă un comentariu