Home ProiecteInformat - Protejat Germania: Ce ne aduce anul 2020? Noi legi și reglementări.

Germania: Ce ne aduce anul 2020? Noi legi și reglementări.

by Erich Mocanu


Salariu minim mai mare din ianuarie 2020

erich-mocanu-sustinere

Salariul minim pe economie va crește cu 16 cenți de la 1 ianuarie 2020. Începând cu anul viitor, angajații vor avea dreptul la un salariu minim de 9,35 euro pe oră. (bineînțeles brut)

Chiar si pentru unele domenii ce au Salariile minime colective, cum sunt Zugravii, Electricienii etc. se mărește salariul minim pe economie din Ianuarie 2020. Un tabel îl puteți vedea aici:

Începând cu anul nou se Reintroduce in unele domenii Obligativitatea de a fi Maistru

Pana la ora actuala, la deschiderea unei Firme din domeniile menționate mai jos, nu era necesar atestatul de Maistru sau de Calificare speciala.

Obligația principală va fi reintrodusă în următoarele meserii:

 • Țiglă, Gresie/Faianță și Murmurători
 • Producător de blocuri de beton și terrazzo
 • Constructorii de Straturi de podea
 • Constructori de containere și aparate
 • Parchetarii
 • Obloane rulantă și tehnician de protecție solară
 • Producător de jucării din lemn
 • Dogar
 • Prelucrare a sticlei
 • Producător de reclame ușoare
 • Interior
 • Constructori de orgii și harmonii

Noua lege privind scutirea birocrației va intra la începutul anului 2020

Legea privind reducerea birocrației este programată să intre în vigoare la începutul anului 2020. Elementul de bază este introducerea raportului electronic privind Concediu Medical. De exemplu, angajații nu mai trebuie să prezinte pe viitor o „notă galbenă” angajatorului. O procedură de notificare electronică este destinată să înlocuiască certificatul de incapacitate de hârtie. În plus, ar trebui să existe o scutire de furnizare a sistemelor de prelucrare a datelor în scopuri fiscale.

Modificare 2020: indemnizație minimă de Ucenicie

Cursanții urmează să primească o indemnizație minimă de instruire în anul următor. Legea relevantă urmează să intre în vigoare la 1 ianuarie 2020, dar trebuie totuși să fie aprobată de Consiliul Federal.

Un ucenic în primul an ar trebui să câștige cel puțin 515 euro pe lună. În anii următori, remunerația ar trebui să crească treptat – până la 620 de euro pe lună. Pentru al doilea și al treilea an de pregătire, proiectul de lege prevede, de asemenea, rate minime prevăzute de lege. Excepție de la această regulă sunt ucenicii care și-au început deja ucenicia.

Transportul rutier

Ministrul federal Andreas Scheuer a prezentat modificarea Ordonanței de trafic rutier (StVO) și alte reglementări. Amendamentul conține numeroase modificări și noi amenzi care urmează să intre în vigoare în 2020. În viitor, răufăcătorii de pe aleele de salvare și parcarea necorespunzătoare pe pistele de biciclete, vor fii pedepsiți mai sever și așa-numitele aplicații ce avertizată de camerele de viteză vor fi clar interzise. Datorită numeroaselor reglementări noi, modificarea este, de asemenea, menită să consolideze siguranța bicicliștilor. Consiliul Federal se va întruni pe 14 februarie 2020. Momentan, se pare că modificările planificate în forma lor actuală nu sunt anulate.

Alocația suplimentara pentru copii cat si ajutorul Elevilor va creste.

Kinderzuschlag (alocația suplimentară pentru copii), părinții cu venituri mici care trăiesc cu copiii lor ce nu au depășit vârsta de 25 de ani, va crește la 185 de euro pe lună.

Si părinții ce își cresc copilul singuri sunt ajutați de Guvernul  german. exemplu, suma acordată pentru rechizite școlare va crește de la 100 € la 150 € pe an școlar.

Alocația BAföG (Legea Federală de Asistență pentru Formare pentru studenții din școlile secundare și universități) va crește, de la 735 EUR la 861 EUR pe lună din 2020.

Vaccinare împotriva rujeolei va devenii obligatorie:

Copiii de la școală și grădiniță trebuie protejați eficient împotriva rujeolei. Acesta este obiectivul Legii privind protecția copiilor, care va intra în vigoare la 1 martie 2020 și a fost adoptată de Bundestag în decembrie 2019. Părinții trebuie apoi să dovedească că copiii lor au fost vaccinați înainte de a merge la centre de zi sau școli. Pentru copiii care urmează deja îngrijirea de zi sau la școală, dovada trebuie să fie furnizată până la 31 iulie 2021. Încălcătorii pot fi amendați până la 2.500 EUR.

Tratatul de stat Mass-Media

Tratatul de stat privind mass-media a fost adoptat „Medienstaatsvertrag” și înlocuiește tratatul de difuzare a statului „Rundfunkstaatsvertrag”. Astăzi, aproape toată lumea își poate configura propriul canal YouTube cu un program obișnuit folosind smartphone-ul lor, motiv pentru care multe canale YouTube sunt acum mai asemănătoare cu emisiile tradiționale. Prin urmare, chiar și cei mai mici YouTuberii și streamarii au fost nevoiți să solicite aprobarea până acum. În viitor, se aplică următoarele: Cine promovează un canal de YouTube si are lunar mai mult de 20.000 de utilizatori , vor fi obligați sa aibă o licență de Mass-Media.

Impozitarea firmelor mici:

Există o scutire de impozite pentru întreprinderile mici. Din Ianuarie 2020 firmele ce nu au venit mai mare de 22.000 de euro anual pot cere la înființarea firmei, scutirea de la TVA. Asta înseamnă ca firmele cu venituri mici, nu facturează cu tva. Daca acest lucru este unul bun sau rău, va poate spune un Contabil (Steuerberater) sau consultant de management (Unternehmensberater).

Subvenții mai mari pentru locuințe

Din 2020, mai multe familii vor avea dreptul la subvențiile pentru locuință. De acestea vor beneficia aproximativ 200.000 de gospodării din toată Germania. Cererea pentru aceasta Subvenție se numește Wohngeld si depinde de mai mulți factori. Se ia in calcul dimensiunea locuinței, venitul și valoarea chiriei și de obicei se acordată pe 12 luni.

Biletele de tren, devin si ele mai atractive iar cele de avion mai scumpe

Din ianuarie, călătoriile cu trenul devin mai ieftine. TVA pentru biletele de tren va scădea de la 19 la 7%.

In schimb, biletele de la avion se vor scumpii in medie cu 11 €. Unele companii au decis sa ridice prețul cu 6 euro iar altele cu 17 euro.

Șomajul se vă marii

Persoanele care beneficiază de ajutoare de șomaj în Germania vor primi ceva mai mulți bani începând cu ianuarie 2020.

Guvernul german a crescut cu 1,88% si ajutoarele de tip Hartz IV (ajutor de șomaj II). Beneficiarii vor primi între 5 și 8 € în plus pe lună.

 

Mai multe informații, primiți în Video de mai sus:

You may also like

Lasă un comentariu