Home ProiecteInformat - Protejat Cum și când pot schimba asigurarea la mașina?

Cum și când pot schimba asigurarea la mașina?

by AEBS.org
De ce ar trebui să schimbați asigurarea auto?

Există diferite motive pentru a schimba asigurarea auto: De multe ori, reducerea costurilor sau servicii mai extinse și o gamă mai bună de servicii duc la o schimbare de asigurare. Dacă vă gândiți să vă schimbați asigurarea auto, ar trebui să verificați asigurarea existentă pentru contribuții, servicii și alte măsuri care sunt importante pentru dvs. personal. Dacă există un punct aici care ar putea fi mai bun pentru dvs., merită să-l comparați cu alți furnizori. În plus față de un tarif mai bun, alte motive pot fi, de asemenea, decisive pentru o schimbare de asigurare a autovehiculelor. Acestea includ, de exemplu:

 1. La expirarea contractului
 2. Schimbați când crește prima/prețul
 3. Schimbarea asigurării la schimbarea vehiculului
 4. Schimbarea asigurării ce se plătește o fapta
Schimbați asigurarea auto: aceste termene și date se aplică

Pentru ca schimbarea asigurării vehiculului să funcționeze fără probleme, ar trebui să obțineți o prezentare generală a termenelor limită aplicabile într-un stadiu incipient. Dacă doriți să schimbați asigurarea pentru mașina dvs., puteți face acest lucru în două momente:

 1. Schimbarea asigurării autovehiculelor la sfârșitul anului de asigurare:
  Pentru rezilierea obișnuită a asigurării pentru autovehicule, termenul limită pentru majoritatea asigurătorilor este 30 noiembrie – cu condiția ca contractul de asigurare să fie încheiat pe 1 ianuarie. Anularea trebuie să fi fost primită de asigurător până la acest termen.
 2. Schimbarea asigurării auto la mijlocul anului
  Alte termene se aplică polițelor de asigurare auto cu o durată contractuală care se abate de la anul calendaristic. Acestea pot fi modificate cu o perioadă de preaviz de o lună înainte de expirarea contractului. Pentru vehiculele cu plăcuțe de înmatriculare sezoniere, o anulare este posibilă până pe 31 ianuarie dacă asigurarea a început cu începutul sezonului pe 1 martie.
Cum funcționează schimbarea asigurării auto?

Schimbarea asigurării auto este practic foarte ușoară. Mai presus de toate, este important să respectați termenul de reziliere (de obicei, 30 noiembrie). În acest moment, asigurătorul anterior trebuie să fi primit o notificare scrisă de reziliere prin poștă sau fax. Datorită datei limită, unii asigurători trimit factura premium foarte târziu, astfel încât o comparație a primei și decizia de modificare a contractului sunt mai dificile.

 

Dacă ați reziliat contractul în timp util, acesta se încheie la 01.01. la miezul nopții. Până atunci, veți avea nevoie de o nouă asigurare pentru vehiculul dvs. Dacă este posibil, ar trebui să luați măsuri cu câteva săptămâni înainte de termen, pentru a nu rămâne fără timp. O reziliere la timp oferă asigurătorului posibilitatea de a vă face o ofertă mai ieftină, dacă este necesar. Acest lucru poate face o schimbare inutilă.

De ce documente am nevoie pentru a-mi schimba asigurarea auto?

Înainte de a începe să vă schimbați asigurarea vehiculului, merită să verificați documentele necesare în avans. Pentru că, astfel încât să puteți compara tarifele și serviciile furnizorilor, aveți nevoie de câteva informații pentru noul asigurător. Acest lucru vă permite să calculați prețul pentru asigurarea auto. Dacă aveți deja toate documentele importante împreună în avans, schimbarea asigurării poate fi procesată și mult mai rapid.

Veți avea nevoie de aceste documente pentru a vă schimba asigurarea vehiculului:

 1. Permis de conducere: informații despre cât timp conduceți mașina
 2. Înmatricularea vehiculului: informații despre producătorul și modelul vehiculului
 3. Ultimul extras de primă pentru asigurarea curentă: conține clasa fără daune
 4. Kilometrajul vehiculului pentru a verifica kilometrajul pe an
 5. Numărul contractului de asigurare auto curentă pentru a interoga reducerea fără daune a
  nou asigurator cu asigurătorul anterior

You may also like

Lasă un comentariu