Home ProiecteInformat - Protejat Ajutor pentru părinți în perioada Corona: KiZ-ul de urgență

Ajutor pentru părinți în perioada Corona: KiZ-ul de urgență

by Erich Mocanu

Pentru a sprijini părinții și copiii lor în perioada Corona, Ministerul Federal al Afacerilor Familiei a pornit programul KiZ de urgență. Baza de calcul pentru KiZ-ul de urgență este ultima lună înainte de depunerea cererii.

erich-mocanu-sustinere

Răspândirea virusului Corona pune mari probleme de organizare și financiare pentru multe familii: părinții trebuie să organizeze ei înșiși îngrijirea copiilor lor din cauza îngrijirilor de zi și a închiderilor școlii, nu își pot face munca în totalitate, lucrează de scurtă durată sau au pierderi de venit grave din cauza comenzilor lipsă. Pentru a sprijini familiile cu venituri mici, Ministerul Federal al Afacerilor Familiei a lansat KiZ-ul de urgență. Reglementările KiZ de urgență fac parte dintr-un pachet de protecție socială care urmează să intre în vigoare până pe 29 martie.

Perioada de calcul este redusă la o lună

Baza de calcul pentru KiZ a fost anterior venitul mediu din ultimele șase luni. Perioada de calcul pentru KiZ-ul de urgență este acum redusă semnificativ. Din aprilie, familiile care solicită un KiZ trebuie doar să demonstreze veniturile din ultima lună înainte de depunerea cererii. Acest regulament se aplică până la 30 septembrie 2020.

Mai multe informații despre KiZ

KiZ-ul este un beneficiu pentru părinții care câștigă suficient pentru ei înșiși, dar ale căror venituri nu sunt sau abia sunt suficiente pentru întreaga familie. Familiile primesc până la 185 de euro pe copil pe lună, astfel încât copiii primesc un sprijin mai bun și sărăcia copilului să fie evitată. Odată cu a doua etapă a Legii familiei puternice, care a intrat în vigoare la 1 ianuarie, chiar și mai multe familii au dreptul la această prestație importantă.

„KiZ – Suprataxa digitală pentru copii” a făcut accesul la serviciu mai rapid și mai puțin birocratic. Acest lucru este deosebit de important în perioadele de răspândire a coroanei, deoarece părinții nu trebuie să depună cererea personal la fondul familial. Un asistent de aplicații online salvează nevoia de a merge la autorități cu numeroase funcții convenabile și sprijină părinții cu aplicația.

Link direct: https://con.arbeitsagentur.de/prod/kiz/ui/start

Cine poate cere KiZ?

Beneficiul pentru copii este un sprijin financiar pentru cetățenii cu copii. Se plătește cel puțin până la ziua de 18 ani a copilului. Prestația pentru copii este plătită de Agenția Federală pentru Ocuparea Forței de Muncă sau un alt fond familial, de ex. fondul familial al serviciului public.

Copiii tăi locuiesc în gospodărie și sunt mai mici de 25 de ani?

Copiii care au 25 de ani sau mai mari nu sunt membri ai comunității nevoilor. Acești copii nu au dreptul la un supliment pentru copii. Cu toate acestea, acești copii trebuie identificați ca membri ai gospodăriei dacă mai trăiesc în gospodărie.

Erich Mocanu este Fondatorul organizației AEBS ce oferă sprijin romanilor din Germania și Austria și lupta contra abuzurile aduse acestora de către angajatorii.

vezi și canalul de Informare de pe YouTube: https://youtube.com/erichmocanu

You may also like

Lasă un comentariu