Home ProiecteInformat - Protejat AUSTRIA: Nou An – Noi Legi! La ce sa ne așteptăm in 2020?

AUSTRIA: Nou An – Noi Legi! La ce sa ne așteptăm in 2020?

by Erich Mocanu
 1. Creșteri salariale:

Negocierile colective au adus oferte mult peste rata inflației prognozată de 1,5%. În medie, lucrătorii din domeniu metalurgic obțin cu 2,7 la sută mai mult, funcționarii publici 2,3 la sută, angajații comerciali 2,35 la sută.

erich-mocanu-sustinere
 1. Pensii:

Pensiile mici până la 1111 EUR sunt majorate cu 3,6 la sută. În plus, ajustarea pensiei până la 2500 de euro va fi redusă la valoarea legală de 1,8 la sută. Pensiile mai mari obțin, de asemenea, compensația inflației de 1,8 la sută. Pensiunea Hackler pentru asigurații pe termen lung este reintrodusă fără reduceri.

 1. Oficii fiscale:

Cele 40 de oficii fiscale se contopesc la biroul fiscal austriac la mijlocul anului, nu există locații închise.

 1. Impozite:

O parte din reforma fiscală albastru-turcoaz intră în vigoare. Muncitorii cu venituri reduse, precum și fermierii și comercianții sunt ușurați.

 1. Taxa pe valoarea adăugată:

Taxa pe valoarea adăugată pe reviste digitale, cărți și cărți audio va scădea de la 20 la 10 la sută la 1 ianuarie. Taxa pe câinii de asistență pentru persoanele cu dizabilități este, de asemenea, redusă la zece la sută.

ECONOMIE

 1. Pragul minim:

Aceasta crește de la 446,81 la 460,66 euro pe lună. Cei care câștigă mai puțin nu plătesc contribuții

Asigurarea socială legală este atunci asigurarea de accident, dar nu și sănătatea, pensia și șomajul.

 1. Companii:

Scrisorile oficiale către companii sunt livrate numai electronic. Motivul este implementarea unei directive UE. Dacă relația de muncă încetează, se renunță la taxa de dizolvare. Bicicletele de serviciu sunt fără taxe. Se aplică o „taxă digitală” – o taxă pentru vânzările de publicitate online.

 1. Piața muncii:

Austria deschide piața muncii pentru cetățenii croați la începutul lunii iulie. Pentru aceștia se aplică libertatea deplină a lucrătorilor și serviciilor. În plus, AMS va introduce algoritmul pentru clasificarea solicitanților de locuri de muncă la nivel național în a doua jumătate a anului.

 1. Mobilitate:

Din septembrie, taxiurile și mașinile de închiriere au aceeași bază legală cu prețuri uniforme. Furnizorii de biciclete din Austria primesc pentru prima dată un contract colectiv. Se aplică un salariu de bază de 1506 EUR brut pe lună, plus bonus de Crăciun și sărbători.

 1. Comunicații mobile:

Următoarea etapă de extindere este noul standard de comunicații mobile 5G. Frecvențele pentru acoperirea pe scară largă vor fi scoase la licitație în primăvară. 5G va fi disponibil în toată Austria până în 2025.

 1. Saci de plastic:

La 1 ianuarie, se aplică interdicția pungilor de plastic interzise de Consiliul Național. Din acest moment, doar mai multe

Stocurile rămase sunt vândute, dar acest lucru se va încheia și la începutul anului 2021. Aceasta nu include pungi care sunt complet biodegradabile și sunt fabricate din materii prime regenerabile. Pe piață rămân și pungi cu noduri ultra subțire, care se găsesc în principal în departamentele de fructe și legume. Cu toate acestea, acestea trebuie să fie obținute din materii prime preponderent regenerabile și, în principiu, trebuie să fie adecvate pentru autocompătarea.

 1. Interzicerea Găinilor in Cușcă:

La începutul anului intră în vigoare interdicția completă a păstrării cuștilor pentru Gainile ce depun ouă de pui. Interdicția a fost deja decisă în 2003, dar a existat o perioadă de tranziție până la 1 ianuarie 2020 pentru așa-numitele cuști – adică cuști mai mari, cu posibilități de cuiburi.

SOCIAL

 1. Îngrijire:

Indemnizația de îngrijire este crescută – nu doar o dată, ci ulterior anual, în șapte etape. În 2020 va fi crescut cu 1,8 la sută. Există, de asemenea, un drept legal la concediul de îngrijire de lungă durată și îngrijirea cu normă parțială.

SĂNĂTATE

 1. Fonduri de asigurări de sănătate:

Fuziunea celor nouă fonduri regionale de asigurări de sănătate într-un singur fond de asigurări de sănătate va fi implementată la începutul anului. Din 21 de asigurări devin cinci. În acest fel, fermierii și lucrătorii independenți merg împreună, precum și compania de asigurări pentru serviciile publice și companiile feroviare. Acest lucru afectează peste șapte milioane de asigurați din Austria.

 1. Taxa:

Tariful pentru serviciul de carduri electronice (e-card) va fi, de asemenea, pentru 11,95 EUR în 2020. În 2021 va fi 12,30 EUR. Taxa de prescripție va fi crescută de la 6,10 la 6,30 euro.

TRAFIC

 1. Valori WLTP:

De la începutul anului, consumul standard al autovehiculelor noi trebuie specificat în documentele de vânzare folosind noua procedură de testare WLTP (Worldwide harmonized Vehicle Test Procedure). Aceasta conține mai multe procese de accelerare și frânare, viteze mai mari sunt conduse și echipamentele speciale sunt luate în considerare, motiv pentru care consumul măsurat folosind noua metodă este de obicei mai mare. Pentru vehiculele noi, consumul standard în conformitate cu noua procedură și emisiile de CO2 asociate ar trebui să fie, de asemenea, găsite în certificatele de înmatriculare din aprilie. Aceste valori trebuie sa fie inregistrate si pe noile documente de inmatriculare ce detin in chip.

 1. Nou calcul NoVA:

începând cu 1 ianuarie 2020, taxa standard pe consum (NoVA) va fi ecologică și va fi adaptată la noua metodă de măsurare WLTP. Dacă un NoVA se datorează mai mult sau mai puțin decât înainte depinde în primul rând de modul în care consumul standard în WLTP – și deci emisiile de CO2 – s-au schimbat în comparație cu vechiul ciclu de testare. NoVA pentru motociclete este calculat și pe baza emisiilor de CO2. Cine a încheiat un contract de achiziție irevocabil pentru un vehicul nou înainte de 1 decembrie 2019, care va fi livrat înainte de 1 iunie 2020, poate alege între vechea și noua metodă de calcul.

 1. Taxa de asigurare legată de motor:

Pentru noile înregistrări începând cu 1 octombrie 2020, taxa de asigurare aferentă motorului – care este încasată de compania de asigurări împreună cu prima pentru asigurarea de răspundere civilă – nu mai este calculată pentru autoturisme bazate doar pe performanță, ci și pe baza emisiilor de CO2. În cazul motocicletelor, pe lângă capacitatea cubică, valoarea de CO2 va fi inclusă și în calcul în viitor. Din octombrie 2020, toate impozitele directe pe mașinile și motocicletele nou înmatriculate vor depinde de emisiile de CO2. Cu toate acestea, pentru vehiculele care au fost înmatriculate pentru prima dată înainte de 1 octombrie 2020, impozitul pe asigurare aferent motorului nu se modifică.

 1. Relevanță fără numerar:

Oricine utilizează în mod privat o mașină a companiei trebuie să plătească taxe pentru aceasta. Suma lunară care trebuie impozitată depinde de costurile de achiziție și de emisiile de CO2 ale vehiculului. Pentru motocicletele cu emisii de CO2 de zero grame și biciclete – inclusiv biciclete electronice – nu există nicio referință reală.

 1. Vigneta:

Vigneta auto anuală costă 91,10 euro, cea pentru motociclete 36,20 euro. Nou: vehiculele cu trei roți sunt considerate acum unice, astfel încât să puteți folosi o vinieta de motocicletă.

 1. ÖBB-Card de avantaj:

Pentru toți cei care vor avea sau vor împlini 18 ani în 2020, Deutsche Bahn vă va oferi Cardul de Beneficii pentru Tineret. Este valabil un an și permite călătoriile cu trenul la jumătate din preț. Campania este valabilă în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2020. În această perioadă, persoanele de la 18 ani de naștere până la o zi înainte de a 19-a aniversare primesc gratuit ÖBB Vorteilscard Jugend o dată.

ȘCOALĂ ȘI EDUCAȚIE

 1. Sărbătorile de toamnă:

Lungimea noilor vacanțe de toamnă la nivel național este – similară cu cea a sărbătorilor de Crăciun – variabilă, deoarece începutul cu sărbătoarea națională pe 26 octombrie sau sfârșitul cu Allerseelen (2 noiembrie) se încadrează într-o zi diferită în fiecare an. Pentru premiera din 2020, acest lucru înseamnă că, deoarece vacanța națională cade într-o zi de luni, sărbătorile încep sâmbăta dinainte (24 octombrie) și durează până pe 2 noiembrie, tot într-o zi de luni. Prin urmare, patru zile trebuie să fie eliberate (27 – 30 octombrie). Aceasta înseamnă că orele vor fi date în cele două marți după Paști (6 aprilie 2021) și Rusalii (25 mai 2021), iar două zile „autonome școlare” vor fi anulate. În prezent, există patru astfel de zile la școlile obligatorii și cinci la școlile superioare.

 1. Pregătirea școlară:

De exemplu, sunt stabilite anumite standarde, cum ar fi „abilitățile de înaintare” in școala (de exemplu, abilități motrice fine, expresivitate lingvistică, cunoștințe numerice anterioare, capacitate de concentrare). Decizia o ia

Directorul școlii pe baza contactului personal cu copilul. Copiii care nu sunt pregătiți pentru școală trebuie să participe la o clasă preșcolară.

Școli medii: La noile școli medii (NMS) vor exista două niveluri diferite de performanță („Standard” și „Standard-AHS”) începând cu cel de-al doilea an începând cu anul școlar 2020/21. Acestea înlocuiesc diferențierea dintre „educația generală de bază” și „educația generală aprofundată” care există încă din clasa a treia. Scala de clasare a celor șapte părți NMS va fi înlocuită cu două scări de cinci părți, asemănătoare unui sistem. NMS are ocazia de a diferenția performanța începând cu clasa a șasea, grupurile permanente vor fi înființate în germană, matematică și engleză – ceea ce este posibil să comute între grupuri în cursul anului școlar. Odată cu trecerea, NMS devine „școli medii”.

You may also like

Lasă un comentariu