Home ProiecteInformat - Protejat Bayern: Markus Söder 16.04.2020

Bayern: Markus Söder 16.04.2020

by AEBS.org

Guvernul de stat a decis azi 14.04.2020 următoarele puncte cheie:

erich-mocanu-sustinere

• Restrângere de ieșire

Restricția de ieșire va fi prelungită până la 3 mai 2020, inclusiv. Începând cu 20 aprilie, va fi relaxat în măsura în care, în viitor, sportul și exercițiile fizice în aer liber nu vor fi permise numai cu membrii propriei gospodării, ci și cu o persoană din afara gospodăriei.

• magazine

Următoarele condiții se vor aplica în viitor pentru magazine și comerț cu amănuntul: controale de admitere, 1,5 m distanță, un client pe 20 mp, concepte obligatorii de igienă și spații de parcare și o cerință de protecție bucală, prin care proprietarul magazinului sau clientul trebuie să aibă grijă de propria responsabilitate. Pe această bază, restricțiile în domeniul afacerilor sunt ușor treptat:

o Începând cu 20 aprilie 2020, magazinele cu materiale de construcții și grădinărit, precum și centrele de grădină se pot redeschide.

o Începând cu 27 aprilie 2020, dealerii de mașini, dealerii de biciclete și librăriile se pot redeschide.

o Din 27 aprilie 2020, se pot deschide magazine suplimentare cu o suprafață de vânzare maximă de 800 mp. Asta înseamnă un număr maxim de 40 de clienți per magazin.

o Conform deciziei Conferinței de prim-miniștri, coaforii si frizerii au voie să se redeschidă începând cu 4 mai 2020. Decizia în acest sens va fi luată în timp util, ținând cont de deciziile suplimentare ale MPK și ale guvernului federal și luând în considerare procesul de infecție.

• Gastronomie / industrie hotelieră / turism

Reglementările anterioare pentru domeniul gastronomiei și industriei hoteliere continuă să existe (doar comanda online sau prin telefon cu luare pt. acasă este posibila, dar si in optarea pt. muncile profesionale care nu pot fi amânate).

• Evenimente și întâlniri

Reglementările anterioare continuă să se aplice la evenimente și întâlniri. Evenimentele majore sunt interzise până cel puțin 31 august 2020. De asemenea, întâlnirile din biserici, moschei, sinagogi, precum și sărbători și evenimente religioase și adunările altor comunități religioase nu au loc deocamdată. La nivel federal, discuțiile cu comunitățile religioase majore sunt demarate prompt pentru a se pune de acord pe o cale cât mai amiabilă.

• Școli / îngrijire pentru copii

Se urmărește reluarea treptată a predării:

o Din 27 aprilie 2020, se vor relua cursurile pentru pregătirea examenelor pentru clasele finale și master.

o Ofertele „învățării la domiciliu” vor fi continuate pentru toate celelalte clase și dezvoltate în continuare, în vederea experienței pedagogice și organizaționale.

o Începând cu 11 mai 2020 pot fi incluse și alte clase. Detaliile vor fi decise în avans, ținând cont de dezvoltarea ulterioară a procesului de infecție și de deciziile Conferinței miniștrilor educației. Scopul este ca, din acest moment, în special orele de conectare a căror calificare de ieșire din școală este datorată anul viitor să poată începe din nou predarea la școli.

o Îngrijirile anterioare de urgență la școli, centre de zi, centre de zi și centre de îngrijire de zi pentru educație specială vor fi întreținute și extinse începând cu 27 aprilie 2020. În viitor, îngrijirile de urgență pentru copii vor fi disponibile dacă un părinte lucrează în industrii relevante din punct de vedere sistemic.

În cadrul perioadei de reluare a instrucțiunilor la școlile bavareze, trebuie mai întâi clarificat, indiferent de tipul de școală, în ce condiții cadru pot fi ținute lecții în clasă (igienă, control la distanță, dimensiunea clasei) și cum se poate asigura cea mai bună protecție împotriva infecției în drumul către școală. Ministerul Culturii va crea un concept pentru acest lucru împreună cu Ministerul Sănătății și Ministerul Transporturilor. Condițiile cadru corespunzătoare sunt o condiție prealabilă de bază pentru toate etapele de relaxare.

• Colegiu / universități

Operațiunile de prelegeri la universitățile bavareze ar trebui să înceapă pe 20 aprilie, dar semestrul de vară va avea loc inițial digital, iar examenele pot fi luate în față.

Bibliotecile de stat și bibliotecile din universități și colegii pot fi deschise începând cu 27 aprilie 2020, sub rezerva igienei, controlului accesului și evitării cozilor.

• Spitale, case de bătrâni, case de bătrâni

În unitățile sanitare și de îngrijire, rămân în vigoare reglementările în vigoare referitoare la deschidere și acces. Oamenii morți pot fi însoțiți de membrii apropiați ai familiei.

• transportul public

Ministerul Transporturilor va dezvolta un concept pentru creșterea treptată a capacităților de transport, incluzând măsurile de protecție și igienă necesare în transportul public local (transportul public și transportul public local). Cetățenii sunt sfătuiți să folosească măști de zi cu zi în transportul în comun.

2. Măsuri de însoțire

• reținere și urmărire (urmărire)

Autoritățile de sănătate au fost consolidate de un număr de 4.000 de persoane pentru a asigura stabilirea rapidă a echipelor de urmărire a contactelor. Scopul este implementarea unei astfel de echipe de până la 5 persoane la 20.000 de locuitori.

Ministerul Sănătății va dezvolta o strategie de reținere și urmărire cu implicarea departamentelor în cauză. Scopul este reținerea optimă, trasabilitatea și întreruperea lanțurilor de infecție. O mai mare reducere a măsurilor restrictive poate fi luată în considerare numai dacă, în același timp, măsurile de protecție sunt îmbunătățite în continuare.

• Material și achiziții

Achiziționarea echipamentelor de protecție este intensificată în continuare. Statul liber achiziționează măști de înaltă calitate pentru personalul medical și le pune la dispoziția instalațiilor respective.

• Punct de contact pentru companii

În ultimele săptămâni au existat numeroase probleme de producție și perioade de întrerupere a producției din cauza perturbării lanțurilor internaționale de aprovizionare în sectorul de fabricație din Bavaria și Germania. Aceste lanțuri de aprovizionare trebuie restabilite rapid. Prin urmare, Ministerul Economiei va înființa un punct de contact pentru companiile afectate. La nivel politic, punctul de contact este menit să contribuie la asigurarea faptului că fabricarea și livrarea produselor furnizate necesare funcționează din nou, atunci când este posibil. La punctul de contact ar trebui să participe și alte departamente relevante, în special Ministerul Construcțiilor și Ministerul de Interne. Punctul de contact este, de asemenea, menit să asigure schimbul cu celelalte puncte de contact care urmează să fie înființate la ministerele federale și de stat ale economiei și cu alte autorități federale centrale, cum ar fi vama.

• Lucrul în siguranță în timpul pandemiei

Guvernul de stat salută crearea anunțată a unui concept pentru o muncă sigură în timpul pandemiei de către Ministerul Federal al Muncii și Afacerilor Sociale, cu implicarea partenerilor sociali, a statelor federale și a asigurărilor germane pentru accidente sociale (DGUV). Ministerul Afacerilor Sociale din Bavaria va monitoriza acest proces îndeaproape și constructiv. Mai mult, Ministerul Muncii, în coordonare cu autoritățile responsabile de securitatea muncii în Bavaria, se va asigura că consultanța pentru companii continuă să fie garantată chiar și în această situație excepțională.

You may also like

Lasă un comentariu