Home Blog Lagăr de români lângă Bonn. Doi morți în ultima lună. Nu s-a chemat Salvarea. Video

Lagăr de români lângă Bonn. Doi morți în ultima lună. Nu s-a chemat Salvarea. Video

by AEBS.org

Informațiile din „lagărul de români din Bornheim”, de lângă orașul Bonn din Germania sunt de-a dreptul cutremurătoare: Săptămâna trecută un român care putea fi salvat a murit din cauza șefilor germani. 

Unul dintre cei 700 de români a decedat vinerea trecută după ce mai bine de o oră a cerut șefilor nemți să cheme salvarea pentru că se simte foarte rău. Fratele decedatului ce era la fața locului a povestit că din cauză că nu aveau contracte legale de muncă și nici asigurare medicală, șefii au tras de timp pentru că sperau că își va reveni, dar din păcate timpul a trecut, bărbatul s-a simțit din ce în ce mai rău, iar în cele din urmă decedat. 

În această săptămâna se va face autopsia pentru a se afla din ce cauză a decedat și dacă ar mai fii putut fi salvat dacă se chema salvarea la timp. Bărbatul avea 43 de ani.

Din câte se pare, în urmă cu trei săptămâni un alt român de 48 de ani a murit. Nimeni nu știe însă ce s-a întâmplat cu el. Pe imaginile de la Bornheim de la Spargelhof Ritter se pot vedea barăcile în care trăiesc românii și care sunt împrejmuite cu garduri.

Ministerul Romanilor de Pretutindeni a venit la Fata locului

Dupa telefonatul făcut la Ministerul Romanilor de Pretutindeni, a doua zi o echipa a sosit la fata locului. Vezi presa aici: https://www.agerpres.ro/politica/2018/06/15/cazul-celor-doi-romani-decedati-in-bornheim-in-atentia-mrp-oficialii-de-la-bucuresti-au-discutat-cu-patronul-firmei–127793

Asa arata un contract de munca la Spargelhof Ritter

Asa arata un contract ce inchiriere pat in containar

Vineri 15.05.2020 muncitorii au facut greva pentru ca nu si-au primit bani promisi cu toate ca au muncit fara pauza. 

You may also like

Lasă un comentariu