Home Blog Transportul internațional de persoane a devenit o condamnare la moarte!

Transportul internațional de persoane a devenit o condamnare la moarte!

by Erich Mocanu

In urma accidentului de astăzi din Ungaria unde din nou un Microbuz de 8+1 locuri înmatriculat pe Romania a fost implicat, vrem sa luam încă o data atitudine pentru ca prea multe persoane au de suferit de pe urma unor lacune din legea transportatorilor.

erich-mocanu-sustinere


Sursa: observator.tv Sursa: observator.tv

Legea Europeana a transportului internațional de calatori reglementează foarte strict acest domeniu. Dar cu toate ca avem aceasta lege, 90 la suta din Transportatorii de persoane romanii au găsit gaura in lege, prin care pot lejer sa facă transport internațional, fără nici o licența, fără nici o asigurare, fără chitanță sau bilet de drum si fără sa plătească impozite.

Ambele Regulamente CE nr 2121/98 si CEE nr. 684/92 sunt DISCRIMINATORII, pentru ca ele vorbesc doar de Transportul internațional de persoane cu mașini mai mari de 10 locuri.

Este inacceptabil ca Legiuitorul care a făcut legea Penala si spune clar ca Discriminarea se pedepsește chiar si cu pușcărie, sa vina si sa facă o lege ce împarte un domeniu in doua modele. Transportator licențiat  (obligatoriu mașini cu minim 10 locuri) si Transportator nelicențiat cu maxim 9 locuri. Cel cu licența trebuie sa aibe o garanție de 9.000 euro pentru fiecare mașina, trebuie sa aibe asigurare de pasager si multe altele, iar cel fără licența, nici măcar impozit nu trebuie sa plătească pentru ca nu este cine sa ii controleze pe tot traseul european.

Deci si in acest caz, putem vorbi de o directiva Europeana DISCRIMINATORIE fata de firmele de transport cu mașini mai mari de 10 locuri.

Organizatia AEBS apelează la toți care pot schimba ceva in aceasta problema, pentru a lua atitudine si a rezolva o problema ce duce la pierderi de vieți omenești.

Gândiți-vă bine: „Viată are prioritate si viată sta si in mâinile noastre”

Erich Mocanu
AEBS.org
facebook.com/aebsromania

You may also like

1 cometarii

maria 25/06/2018 - 13:48

PETITIE cu peste 10.000 semnaturi depus la Comunitatea Europeana..doar atat..si sa semneze si firmele de transport..

Lasă un comentariu