Home ProiecteInformat - Protejat Ce este exact Kurzarbeit !

Ce este exact Kurzarbeit !

by Erich Mocanu
Ce este Kurzarbeit ?

Prestația de muncă pe timp scurt este o prestație ce se oferă din asigurarea pentru șomaj. Aveți dreptul la acest lucru în următoarele condiții: 

  • Angajatorul dvs. trebuie să reducă programul de lucru obișnuit și a anunțat agenția responsabilă pentru ocuparea forței de muncă. În cele mai multe cazuri, acest lucru se întâmplă din motive economice, adică, situația economică a companiei dvs. este rea.

Indemnizația de muncă de scurtă durată ar trebui să compenseze cel puțin parțial pierderea de câștig. În plus, jobul tău poate fi păstrat, deși situația actuală a companiei tale ar putea sa va aplice concedierile.

Ce este indemnizația sezonieră de scurtă durată și prestațiile de transfer ?

Angajatorul poate solicita un stagiu de muncă de scurtă durată în cazul în care, pe vreme rea, companiile de construcții nu pot lucra din cauza vremii nefavorabile sau din lipsa comenzilor.

Documentul în limba germana: Merkblatt Saison-Kurzarbeitergeld.

 

Angajatorul poate solicita plăți de transfer pe termen scurt pentru a evita concedierile în timpul restructurării companiei și pentru a promova plasarea angajaților săi în noi relații de muncă. 

Documentul în limba germana: Merkblatt Transferleistungen.

Cum să aplici pentru muncă de scurtă durată

Angajatorul depune la Arbeitsagentur o cerere pentru muncă de timp scurt și solicită indemnizația de timp scurt. Ca angajat, nu trebuie să faci nimic.

Cât este indemnizația de muncă pe termen scurt ?

Suma beneficiului de muncă pe termen scurt depinde de cât de mare este pierderea financiară pentru dvs. după achitarea impozitelor. În principiu, aproximativ 60 la sută din salariile nete pierdute sunt plătite. Dacă cel puțin un copil trăiește în gospodărie, prestația de muncă de scurtă durată este de aproximativ 67% din salariile nete pierdute. Puteți determina sumele exacte folosind aceste tabele: 

Calculeaza singur ce salar vei avea:

Cum se calculeaza Kurzarbeit si cine ma plateste?

Cat timp pot primi Kurzarbeitgeld ?

Puteți primi beneficii de muncă de scurtă durată pentru maximum 12 luni. Perioada poate fi de asemenea întreruptă. De exemplu, dacă angajatorul dvs. trebuie să proceseze o comandă mai mare în termen scurt, vă poate menține temporar ocupat complet. Dacă ulterior veți primi prestații de muncă de scurtă durată, perioada de prestații a fost prelungită până în această perioadă.

Dacă munca este întreruptă mai mult de 3 luni, durata indemnizației de scurtă durată a fost reînnoită. Dacă angajatorul dvs. trebuie să vă reducă orele de lucru obișnuite după aceea, aveți din nou dreptul la o indemnizație de maximum 12 luni.

Pot avea un NebenJob in perioada de Kurzarbeit ?

Dacă înainte de a intra în Kurzarbeit ați avut deja un NebenJob, atunci puteți continua mai departe, fără nici o restricție. 

Dacă o data cu Kurzarbeit ați început și un NebenJob, atunci, venitul de la NebenJob + Venitul de la Kurzarbeit, nu au voie sa depășească Salariul inițial din Angajare. 

De la cine primesc Kurzarbeitergelt ?

Kurzarbeitergeld/ prestația pentru muncă de scurtă durată, este plătită de angajator.

 

Angajatorul plătește în avans muncitorului Kurzarbeitergeld și apoi decontează indemnizația de timp scurt cu agenția pentru ocuparea forței de muncă. Indemnizația de scurtă durată reprezintă o rambursare și este plătită angajatorului retrospectiv.)

Ce fac daca nu imi ajunge bani din Kurzarbeitergeld ?

În situația aceasta, sunt luate în considerare prestații sociale suplimentare, cum ar fi suplimentul pentru copii (KiZ, de la 1.4.2020, de asemenea, „KiZ de urgență”), alocația pentru locuințe (Wohngeld) sau securitatea de bază (indemnizația de șomaj II).

Serviciile pot fi excluse reciproc.

Suplimentul pentru copii și alocația pentru locuință sunt prioritare. Permiteți-ne să vă sfătuim cu privire la opțiunile dvs.

Mai multe informații despre Notfall-KIZ: https://www.arbeitsagentur.de/familie-und-kinder/notfall-kiz

Mai multe informatii despre Wohngeld: https://www.bmi.bund.de/DE/themen/bauen-wohnen/stadt-wohnen/wohnraumfoerderung/wohngeld/wohngeld-node.html

Mai multe informatii despre ALG2-Corona: https://www.arbeitsagentur.de/corona-faq-grundsicherung

You may also like

Lasă un comentariu