Doi Copii Şi Părinții Lor, Rămaşi Pe Drumuri La Început De Iarnă
Patru oameni, din care doi copii, au rămas pe drumuri după ce casa le-a ars în totalitate în plin prag de iarnă.
Focul s-a declanşat în ziua de 2 noiembrie, înaintea prânzului.
Părea o zi normală, pentru familia Cuth, cu toţi membrii plecaţi cu treburi, fiecare pe unde le aveau. Din fericire, niciunul dintre ei nu era acasă.
lucra cu ziua în sat, iar tata, plecat la serviciu, undeva în apropiere de Arad.
În mod firesc la sat, dimineaţa oamenii aprind focul în sobă. Doar că în imobilul cu numărul 100, flăcările şi-au găsit loc prin coşul de cărămidă şi s-au extins, distrugând întreaga locuinţă.
”Casa era construită din lemn şi avea o vechime de peste 100 de ani. Am cumpărat-o în 2005, după ce am lucrat prin străinătate. Numai în primăvara acestui an am băgat cam 2.000 de euro în două camere, pe care le-am reabilitat integral. S-a dus totul de râpă”, ne spunea cu lacrimi în ochi, Nicolae Cuth, ”stâlpul” casei.
La cei 37 ani, omul crede că mai are puterea să o ia de la capăt, însă lipsa banilor şi a materialelor necesare reconstrucţiei casei îi vor putea tăia tot elanul.
”Eu abia am început să lucrez la o firmă de lângă Arad. Cu tot necazul acesta, nu ştiu dacă voi mai putea merge la muncă. Toată casa trebuie dărâmată. Soţia lucrează cu ziua prin sat, cum poate! Fetele îmi sunt la şcoală şi pot spune că toţi banii care îmi vor intra în casă sunt cei de pe alocaţiile lor, puţin peste 150 de lei. Aveam o drujbă, cu care mai câştigam un ban, motoare de tăiat lemne şi multe altele. Toate au fost arse. Am rămas şi fără haine, doar cu ce avem pe noi. E foarte greu, dar ne-om descurca într-un fel”, mai spune bărbatul.
În prag de iarnă, întreaga familie s-a mutat în casa mamei lui Nicolae Cuth, care mai numără şase membri. Sunt nevoiţi să doarmă şi pe jos, dar sunt bucuroşi că au un acoperiş deasupra capului.
”Nu o să putem sta la infinit acolo. În grajd, care nu a fost afectat de foc, o să încerc să fac o cameră locuibilă. Am avea nevoie de materiale de construcţii, pentru a încerca să refac toată casa. Pur şi simplu, dacă stau să mă gândesc, e nevoie de la nisip şi balast până la ciment, cărămidă, lemn şi ţiglă”, mai spune Nicolae Cuth.
Din păcate, la fel cum spune proprietarul, fosta casă din Bârna cu numărul 100, care a avut peste 100 de ani, nu mai poate fi refăcută decât din temelii.
Echipa AEBS.org / AEBSromania cere ajutort tuturor ce doresc sa ajute cu o mica donatie, pentru a ajuta aceasta superba familie, pentru a se putea cat se poate de repede culca sub un acoperis la caldurica.
Donatii:
prin paypal: [email protected]
Transfer Bancar:
Titular: Auch Engel brauchen Schutzengel e.V.
IBAN: DE27 7406 2786 0000 4102 84
BIC (SWIFT): GEN0DEF1TIE
sau vizitati pagina http://ro.aebs.org
Pentru donatie direct in Lugoj va rugam sa luati legatura cu Remus Lup tel. 0786 177 800