Home Campanii Fetita de 13 si baietel de 6 ani ramasi pe drumu!

Fetita de 13 si baietel de 6 ani ramasi pe drumu!

by Erich Mocanu

Doi Copii Şi Părinții Lor, Rămaşi Pe Drumuri La Început De Iarnă

Patru oameni, din care doi copii, au rămas pe drumuri după ce casa le-a ars în totalitate în plin prag de iarnă.

erich-mocanu-sustinere

Focul s-a declanşat în ziua de 2 noiembrie, înain­tea prânzului.

Părea o zi nor­mală, pentru familia Cuth, cu toţi membrii ple­caţi cu treburi, fiecare pe unde le aveau. Din fericire, niciunul dintre ei nu era acasă.

familie-barna-aebs

lucra cu ziua în sat, iar tata, plecat la serviciu, undeva în apropiere de Arad.

În mod firesc la sat, dimineaţa oa­me­nii aprind focul în sobă. Doar că în imobilul cu nu­mărul 100, flăcările şi-au gă­sit loc prin coşul de că­ră­midă şi s-au extins, dis­tr­u­gând întreaga locuinţă.

”Ca­sa era construită din lemn şi avea o vechime de peste 100 de ani. Am cumpărat-o în 2005, după ce am lucrat prin străinătate. Numai în primăvara acestui an am băgat cam 2.000 de euro în două camere, pe care le-am reabilitat integral. S-a dus totul de râpă”, ne spunea cu lacrimi în ochi, Nicolae Cuth, ”stâlpul” casei.

La cei 37 ani, omul cre­de că mai are puterea să o ia de la capăt, însă lipsa ba­ni­lor şi a materialelor nece­sare reconstrucţiei casei îi vor putea tăia tot elanul.

”Eu abia am început să lu­crez la o firmă de lângă A­rad. Cu tot necazul acesta, nu ştiu dacă voi mai putea mer­ge la muncă. Toată casa tre­buie dărâmată. Soţia lu­crea­ză cu ziua prin sat, cum poa­te! Fetele îmi sunt la şco­ală şi pot spune că toţi banii care îmi vor intra în casă sunt cei de pe alocaţiile lor, puţin peste 150 de lei. Aveam o drujbă, cu care mai câştigam un ban, mo­toa­re de tăiat lemne şi multe al­tele. Toate au fost arse. Am rămas şi fără haine, doar cu ce avem pe noi. E foar­te greu, dar ne-om des­cur­ca într-un fel”, mai spu­ne bărbatul.

În prag de iarnă, în­trea­ga familie s-a mutat în casa mamei lui Nicolae Cuth, care mai numără şase mem­bri. Sunt nevoiţi să doarmă şi pe jos, dar sunt bucuroşi că au un acoperiş deasupra capului.

”Nu o să putem sta la infinit acolo. În grajd, ca­re nu a fost afectat de foc, o să încerc să fac o cameră lo­cui­bilă. Am avea nevoie de ma­teriale de construcţii, pen­tru a încerca să refac toa­tă casa. Pur şi simplu, da­că stau să mă gândesc, e nev­oie de la nisip şi balast pâ­nă la ciment, cărămidă, lemn şi ţiglă”, mai spune Nicolae Cuth.

Din păcate, la fel cum spu­ne proprietarul, fosta ca­să din Bârna cu numărul 100, care a avut peste 100 de ani, nu mai poate fi ref­ă­cu­tă decât din temelii.

Echipa AEBS.org / AEBSromania cere ajutort tuturor ce doresc sa ajute cu o mica donatie, pentru a ajuta aceasta superba familie, pentru a se putea cat se poate de repede culca sub un acoperis la caldurica.

Donatii:

prin paypal: [email protected]

Transfer Bancar:
Titular: Auch Engel brauchen Schutzengel e.V.
IBAN: DE27 7406 2786 0000 4102 84
BIC (SWIFT): GEN0DEF1TIE

sau vizitati pagina http://ro.aebs.org

Pentru donatie direct in Lugoj va rugam sa luati legatura cu Remus Lup tel. 0786 177 800

You may also like

Lasă un comentariu