Home Blog Munca pe termen scurt, taxele în timpurile Corona și prețurile pachetelor: acestea se vor schimba în luna mai

Munca pe termen scurt, taxele în timpurile Corona și prețurile pachetelor: acestea se vor schimba în luna mai

by AEBS.org

De la 1 mai, preturile pentru trimiterea coletelor se ieftinesc.

Un pachet de dimensiuni medii cu o greutate de până la două kilograme în Germania costă apoi 4,50 euro în loc de 4,79 euro în magazin. Livrarea unui pachet de 10 kilograme scade cu un euro la 9,49 euro.

erich-mocanu-sustinere

2: Saloanele de coafură se pot redeschide

Începând cu 4 mai, saloanele de coafură vor putea fi redeschise după câteva săptămâni de pauză forțată în criza Corona. ATENTIE, atât coafori/frizeri, cât și clienții trebuie să poarte o protecție gură-nas.

3: Funcționarea regulată în școli ar trebui să înceapă treptat

În principiu, guvernele federale și de stat au convenit că operațiunile școlare vor fi reluate treptat începând cu 4 mai.  În primul rând, clasele finale, „anii relevanți pentru calificare” și clasele a IV-a din școlile primare urmează să se întoarcă la școală. Cu toate acestea, unele Landuri s-au retras deja din abordarea convenită efectiv într-un mod uniform. Motivul: În Germania federală, landurile sunt responsabile pentru educație. Toate datele pentru începutul școlii, examenele finale și Abitur pot fi găsite aici in limba germana: https://www.focus.de/finanzen/recht/neue-regelungen-und-gesetze-kurzarbeit-paket-preise-und-steuern-das-aendert-sich-fuer-sie-ab-mai_id_11928966.html

4: Aranjamentele salariale suplimentare pentru munca pe termen scurt (șomaj tehnic) vor fi relaxate. Kurzarbeit – KUG

Câștig vor fi relaxate de la 1 mai până la sfârșitul anului 2020. Cine muncește in Kurzarbeit poate sa isi ia si un NebenJob fără sa i se mai calculeze la salariul ce vine din Kurzarbeit.

Liderii Marii Coaliții au decis, de asemenea, să crească indemnizațiile de lucru pe termen scurt (KurzArbeit) pentru o perioadă limitată până la sfârșitul anului: de la a patra lună de referință se ridică la 70 la sută din ultimul salariu net (77 la sută pentru gospodăriile cu copii) și de la luna a opta la 80 la sută (87 la sută cu copii).

5: Țigări cu mentol sunt interzise

În noua lună vine sfârșitul țigărilor mentolate: acestea pot fi vândute doar până la 20 mai 2020. Contextul interdicției este noua Directivă a UE privind produsele din tutun, care stabilește norme mai stricte pentru produsele din tutun. Prin urmare, aromele nu trebuie să ascundă gustul tutunului.

6: Salariul minim pentru Zugravi crește

Unii Zugrav au dreptul la mai mulți bani din mai 2020, pe măsură ce salariul minim crește în industrie. Ce înseamnă acest lucru în termeni concreți?

  • Pentru lucrătorii necalificați din acest sector, salariul minim crește de la 10,85 EUR la 11,10 EUR.
  • Zugravi calificați primesc 13,50 euro.

7: Berlin primește o zi libera în luna mai

Există o vacanță suplimentară în capitala germană în acest an. Motivul: La 8 mai, eliberarea de național-socialism și sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial vor fi comemorate. Berlinul este singurul stat federal în care 8 mai este o sărbătoare publică o dată în acest an, cu ocazia celei de-a 75-a aniversări. In Bremen se recunoaște aceasta zi de Comemorare doar ca nu toate domeniile dau liber la muncitorii.

8. Nou Update pentru Windows

Pe 12 mai, milioane de utilizatori Windowsvor primi noua actualizare de caracteristici de la Microsoft, cunoscută sub numele de actualizarea din mai 2020. Acesta include unele caracteristici noi, inclusiv asocierea îmbunătățită cu dispozitive Bluetooth.

9. Elevii pot aplica pentru credit de urgență incepand cu 8 mai

Ministrul federal al educației Anja Karliczek(CDU)vrea să ajute studenții cu împrumuturi de urgență prin criza Corona. Începând cu 8 mai, studenții vor putea solicita băncii de promovare de stat KfW un împrumut inițial fără dobândă de până la 650 de euro pe lună. Atât împrumuturile actuale pentru studenți KfW, cât și noile cereri vor rămâne fără dobândă pentru studenții autohtoni până la sfârșitul lunii martie a anului viitor. Studenții străini vor putea primi împrumutul începând cu luna iulie.

Cererea ar trebui să fie posibilă fără birocrație printr-un formular online, așa promite ministerul. Așa se obișnuiește cu kfW student împrumuturi, trebuie doar să înceapă rambursarea după o perioadă de grație de 18 la 23 luni. Dacă vă aflați într-o situație de urgență deosebit de acută și nu primiți niciun alt ajutor din partea părinților, de exemplu, puteți solicita o subvenție de la sindicatul elevilor locali, care nu trebuie rambursată.

10. Salariul minim mai mare și concediul supra în îngrijire

A patra Ordonanță privind timpul de lucru al îngrijirii va intra în vigoare la 1 mai. De la 1 iulie 2020, salariul minim pentru aproximativ 1,2 milioane de asistenți medicali va crește de la 10,85 euro în Est la 11,20 euro. În Germania Federala, salariul minim crește de la 11,35 EUR la 11,60 EUR. Următoarea majorare este programată pentru 1 aprilie 2021. Până la 1 aprilie 2022, salariul

You may also like

Lasă un comentariu