Home Blog Exportul de sezonieri Romani – Care este adevarul?

Exportul de sezonieri Romani – Care este adevarul?

by AEBS.org

De săptămâni bune, noi din AEBS.org ne întrebăm cum este posibil ca în aceasta perioada de pandemie Covid-19 ca avioane a unor companii străine sa aterizeze în Romania, sa îmbarce mii de sezonieri romani și sa îi ducă la munca în agricultura în Germania. Vorbim de o perioada în care în Romania nu se mai aplica Libera Circulație pentru ca începând cu 15.03.2020 exista Ordonanțele Militare ce ii obliga pe cetățenii să rămână în casa.

In urma cercetărilor făcute de fondatorul organizației AEBS, Erich Mocanu a depistat ca în Germania nu exista nici o Lege, Ordonanță sau Regulament ce lasă Asociațiile de Fermieri și Fermierii sa aducă muncitori sezonieri din străinătate.

Singurul lucru ce permite aducerea muncitorilor ieftini în Germania este

Conceptul pe hârtie a lucrătorilor sezonieri în ceea ce privește protecția sănătății Virus Corona (SARS-CoV-2)

Acest concept a fost scris de echipa doamnei Ministru Julia Klöckner (Ministerul Federal al Alimentației și Economiei) în urma discuțiilor cu Asociațiile de Fermieri și Fermierii ce au făcut un lobby puternic pentru a scăpa agricultura germană de catastrofa națională.

Doar o idee pusa pe hârtie, ajunge sa fie transformata în Lege!

Pentru ca noua nu ne este clar, cum într-un „stat de drept” cum este Germania sa vina Sezonieri din străinătate pe timp de pandemie, am contactat politia națională de la Airport-ul din Nürnberg (acolo unde au ajuns mii de sezonieri din Romania) și am pus întrebarea: Care este legea, ordonanța sau regulamentul în vigoare, ce ii obliga pe Polițiștii Federali și Polițiștii de Frontiera să lase aterizarea Avioanelor cu sezonieri romani pe teritoriul Germaniei și intrarea lor în țară ?

Răspunsul Polițistului dat prin telefon pe data 13.Mai 2020 ora 16:41 a fost următorul:

Șeful Politiei Federale a dat un Comunicat în urma Conceptului pe hârtie făcut de Ministrul Julia Klöckne ! Daca mergeți pe google cautați „ab1. c 1021” și primul anunț ce apare este de pe pagina bundespolizei.de. Acesta este baza de aplicare la lăsarea sezonierilor ce vin cu Avionul.

Deci, sa înțeleg ca este o înțelegere intre Șeful Politiei Federale și Ministru Klöckne? pentru ca nu vad nici măcar un Ordin?

Nu pot să vă spun, dar pot spune ca noi aplicam ce ne vine de la Șef!

Deci sa facem un Rezumat:

Germania are dat doar un concept pe hârtie ce anulează toate interdicțiile, doar sa ajungă muncitorii romani în Germania sa salveze agricultura!

Pana aici este totul bine si frumos doar ca vine urmatoarea intrebare:

Cum ajung sa aterizeze avioanele companiilor străine pe teritoriul Romaniei, sa îmbarce sezonierii romani și sa ii ducă în Germania?

Aceste avioane ar avea nevoie de o licență sau aprobare a guvernului României sau a domnului Presedinte K.W. Iohannis! Romania este de la mijlocul lui Martie sub stare de Ordonanță Militara ce impune anumite restricții, cea mai mare fiind statul în casă.

De sfârșit mai avem o întrebare:

Au fost programate pe data de 8. Mai și 9. Mai zboruri de la Nürnberg către Iasi și Cluj (repatrierea sezonierilor) ce au fost anulate de către statul german, pentru ca Statul (Guvernul) Roman NU a aprobat aceste doua zboruri. Care este motivu acestor refuzuri? Sezonierii trebuiau sa rămână captivi în Germania, astfel fiind obligați sa suporte toate mizeriile?

Cam care este valoarea acestei afaceri cu sparanghel?

Un muncitor primește 9,35 €/ora și culege aproximativ 10 kg pe ora. Asta înseamnă 120 kg pe o zi de 12 ore de munca. Dacă înmulțim cei 120 de Kg de sparanghel cu un minim 4 €/kg, ajungem la un venit de 960,00 € din care se trag jos salariul sezonierului 112,20 €/brut și ne rămâne un câștig de 847,80 €/zilnic.

Asta să înmulțim cu 22 de zile lucrătoare pe luna = 21.120 € venit minus 2468,40 €/salar = 18.651 € câștig

Înmulțim cei 18.651 € venit cu 20.000 de sezonieri ajungem la un câștig lunar de  373.032.000,00 € lun

You may also like

Lasă un comentariu