Home Proiecte pentru Îngerii Valul de Lumina

Valul de Lumina

by AEBS.org

In fiecare an, pe 15 octombrie – „Valul de lumină” – Ziua Internațională a Comemorării Bebelușilor și a Copiilor

Pe 15 octombrie, la ora 19.00 (ora locala din fiecare țară) se aprind lumânări, în memoria copiilor plecați prea curând dintre noi. Timp de o ora lumânările sunt lăsate sa ardă și astfel, datorita diferenței de fus orar, se creează un „Val de Lumina” care face înconjurul globului și durează 24 de ore.

Miscarea de sprijinire a celor care trec prin pierderea unei sarcini sau a unui copil a inceput in Statele Unite in anul 1988 cand presedintele Ronald Reagan a declarat oficial luna octombrie ca fiind luna comemorarii bebelusilor si copiilor decedati. In 2002, la initiativa unui grup de parinti, ziua de 15 octombrie a fost declarata in toate statele americane Zi oficiala pentru comemorarea bebelusilor si copiilor. An de an miscarea s-a extins ajungand acum sa acopere toate continentele.

In Romania, evenimentul s-a organizat pentru prima data in 2010, la initiativa Biancai Brad, fondatoarea Organizatiei E.M.M.A

Organizatia E.M.M.A. – Eternul Miracol Materna Alinare este o organizatie neguvernamentala non-profit, neafiliata politic sau religios, a carei activitate se desfasoara pe baza de voluntariat. Misiunea sa este de a reduce mortalitatea infantilă si de a oferi sprijin familiilor care trec prin drama pierderii unui copil si, in mod special, celor care isi pierd copilul inainte ca acesta sa se nasca, durerea acestora fiind cel mai putin inteleasa.

Oricine poate participa la acest eveniment deosebit, fie prin prezenta fizica, fie aprinzând lumânări în acea zi și în acel interval orar (15 octombrie, 19.00 – 20.00)

Valul de Lumina Germania

In Germania, valul de lumina se organizeaza de AEBS.org. Daca aveti o poza a ingerului dumneavoastra, nil puteti trimite pe email catre [email protected] cu subiectul „Valul de Lumina” si vom crea si pentru el un nor. Cu mare drag puteti participa si fizic la acest eveniment la sediul organizatiei AEBS.org langa Passau sau aprindeti acasa una sau mai multe lumanarii la ora 19:00 ora germaniei.

Lasă un comentariu